Re: Dohoda o provedení práce
DĚKUJI,TAK JESTLI JSEM TO POCHOPILA,TAK 150 HODIN ROČNĚ PRO JEDNOHO A 150 HODIN PRO DRUHÉHO.VÝDĚLEK JE DOHODNUTÁ ODMĚNA A Z NÍ SE SRÁŽÍ SRÁŽKOVÁ DAŇ 15% NA FÚ.JE TO DOBŘE?TAKŽE KLIDNĚ MOHU MÍT I VÍCE DDP,ALE PRO KAŽDÉHO MAX.150 HODIN ROČNĚ.CHÁPU TO DOBŘE.DĚKUJI,PN
Ano, hodiny u každého 150 maximálně, ale danění je podle toho zda je podepsané prohlášení poplatníka.Podepsat se může pouze u jednoho zaměstnavatele.Kde je podepsané prohlášení, tam se daní zálohovou daní a kde není podepsané, tak tam se daní do 5.000,- srážkovou a nad 5.000,- zálohovou daní.
DĚKUJI,ALE PŘECI JEŠTĚ MÁM DOTAZ,NEJSEM ÚČETNÍ,TAK PRO JISTOTU.JSEM DOMLUVENA S KAŽDÝM ZAMĚSTNAVATELEM,ŽE BUDU MÍT 5000KČ ODMĚNU,TAKŽE TU SRÁŽKOVOU DAŇ.ZATÍM JSEM NA RODIČOVSKÉ DOVOLENÉ A POKUD NEPRŘEKROČÍM PO SEČTENÍ VŠECH ODMĚN 64.000KČ,TAK MANŽEL MŮŽE ZA ROK 2009 UPLATNIT ZASE SLEVU NA VYŽIVOVANOU MANŽELKU JAKO LETOS.JE TO SPRÁVNĚ?DĚKUJI,PN
V zaměstnání, kde jste na rodičovské dovolené, nemáte předpokládám podepsané prohlášení poplatníka, tak by jste ho mohla podepsat u jednoho kde máte dohodu.Tím alespoň u jednoho zaměstnavatele nebudete platit žádnou dań, protože se uplatní sleva na poplatníka.Nebylo by možné se dohodnout s některým z těch dvou zaměstnavatelů, aby dohoda byla alespoň u jednoho zaměstnavatele něco málo nad 5.000,- Kč, třeba 5.005,- Kč? Potom by bylo výhodnější podepsat prohlášení u toho ,kde by byla dohoda těch 5.000,- Kč, tam by byla zálohová daň s uplatněním slevy na poplatníka a tam, kde by byla odmněna více jak 5.000,- by byla zálohová taky.Potom by jste si sice musela podat za rok 2009 daňové přiznání, ale v něm by se vám vrátlily všechny sražené daně.Co se týká té výše vašeho příjmu, tak ta je zatím 68.000,-(pokud nebude zase nějaká změna zákonů).Do této výše vašeho příjmu by si mohl manžel na vás uplatnit slevu na manželku.
>>>>TO DOBŘE?TAKŽE KLIDNĚ MOHU MÍT I VÍCE DDP,ALE PRO
>>>>KAŽDÉHO MAX.150 HODIN ROČNĚ.CHÁPU TO DOBŘE.DĚKUJI,PN
>>>
>>>Ano, hodiny u každého 150 maximálně, ale danění je
>>>podle toho zda je podepsané prohlášení
>>>poplatníka.Podepsat se může pouze u jednoho
>>>zaměstnavatele.Kde je
>>>podepsané prohlášení, tam se daní zálohovou daní a
>>>kde není
>>>podepsané, tak tam se daní do 5.000,- srážkovou a nad
>>>5.000,- zálohovou daní.
>>
>>
>>DĚKUJI,ALE PŘECI JEŠTĚ MÁM DOTAZ,NEJSEM ÚČETNÍ,TAK
>>PRO
>>JISTOTU.JSEM DOMLUVENA S KAŽDÝM ZAMĚSTNAVATELEM,ŽE
>>BUDU MÍT 5000KČ ODMĚNU,TAKŽE TU SRÁŽKOVOU DAŇ.ZATÍM
>>JSEM
>>NA RODIČOVSKÉ DOVOLENÉ A POKUD NEPRŘEKROČÍM PO
>>SEČTENÍ VŠECH ODMĚN 64.000KČ,TAK MANŽEL MŮŽE ZA ROK
>>2009
>>UPLATNIT ZASE SLEVU NA VYŽIVOVANOU MANŽELKU JAKO
>>LETOS.JE
>>TO SPRÁVNĚ?DĚKUJI,PN
>>
>V zaměstnání, kde jste na rodičovské dovolené, nemáte
>předpokládám podepsané prohlášení poplatníka, tak by
>jste ho mohla podepsat u jednoho kde máte dohodu.Tím
>alespoň u jednoho zaměstnavatele nebudete platit žádnou
>dań, protože se uplatní sleva na poplatníka.Nebylo by
>možné se dohodnout s některým z těch dvou
>zaměstnavatelů, aby dohoda byla alespoň u jednoho zaměstnavatele
>něco málo nad 5.000,- Kč, třeba 5.005,- Kč? Potom by
>bylo výhodnější podepsat prohlášení u toho ,kde by byla
>dohoda těch 5.000,- Kč, tam by byla zálohová daň s
>uplatněním slevy na poplatníka a tam, kde by byla odmněna
>více jak 5.000,- by byla zálohová taky.Potom by jste
>si sice musela podat za rok 2009 daňové přiznání, ale v
>něm by se vám vrátlily všechny sražené daně.Co se týká
>té výše vašeho příjmu, tak ta je zatím 68.000,-(pokud
>nebude zase nějaká změna zákonů).Do této výše vašeho
>příjmu by si mohl manžel na vás uplatnit slevu na
>manželku. A PROSÍM VÁS,TU ZÁLOHOVOU DAŃ PLATÍ KDO?A JAK SE POČÍTÁ?PRO TOHO ZAMĚSTNAVATELE-NEBUDOU TO VÝDAJE NAVÍC?
Pokud se zaměstnavatelé, kteří danili zálohovou daní, nepřekrývali, tak můžete požádat o zúčtování toho posledního v kal. roce, který Vám mzdu danil zálohovou daní. Jemu přinesete potvrzení o zdanitelných příjmech od všech, kteří Vám mzdu nebo odměnu danili zálohovou daní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2009 22:13
Dobrý den,prosím Vás,chtěla jsem se zeptat-když budu mít DPP se dvěmi zaměstnavateli,tak těch 150 hodin za rok je u každého zaměstnavatele zvlášť nebo celkem , např.70 hodin pro jednoho a 80 pro druhého zaměstnavatele? Děkuji,PN