Re: Dovolená
VPP neexistuje, co máte vůbec podepsané? Z dohod nárok na dovolenou nevzniká.
Pokud jste měl sepsaný PP, tak dovolená se počítá za každý kal. rok zvlášť. Pokud jste odprac. za zaří - prosinec alespoň 60 PD, máte nárok na 4/12 celor. nároku na D. Tu jste měl dostat nařízenou vybrat nebo měla být proplacena v prosincové mzdě.
Za leden - březen, to samé, pokud jste neodpracoval 60 PD, tak je nárok na 1/12 za každých odprac. 21 PD, za duben nárok nevznikl
Dobrý den, děkuji. Tak jsem koukal na smlouvy a mám tam jen psané: Pracovní poměr na dobu určitou do.... Takže pokud jsem to dobře pochopil, tak nárok na dovolenou vzniká.
Za období září - prosinec mám odpracováno více jak 60 prac. dní, takže pokud dobře počítám, tak za tuto dobu mi náleželo 6,6 dní dovolené? Když jsem jí neměl proplacenou, ani jsem si jí nevybral, můžu o proplacení zažádat až teď, nebo už to nelze?
Za období leden - březen mám taktéž odpracováno více jak 60 prac. dní, takž mě náleží kolik dní dovolené? Taky tich 6,6?? Nebo jak se to počítá? Ještě jednou děkuji.
Každý rok se posuzuje zvlášť. Takže, pokud v loni od září do prosince máte odpracováno více než 60 dnů, náleží vám 4/12 roční výměry dovolené. Letos od ledna do 10,4, pokud máte odpracováno více než 60 dnů, tak 3/12 roční výměry. Pokud jste žádnou dovolenou nečerpal, měla by vám být proplacena v poslední výplatě, t.j. za duben. Loňská i letošní. Pokud tedy pracovní poměr opravdu skončil toho 10.4.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2009 22:35
Dobrý den, od 1. září 08 - 10. dubna 09 jsem byl zaměstnán na vedlejší pracovní poměr. Mám za tuto dobu nárok na nějakou dovolenou? Popřípadě kolik dnů? Nevím, zda na to má vliv, že jsem pracoval od pondělí do soboty (někdy i v neděli) a nepracoval jsem plnou pracovní dobu, ale zhruba 3-4 hodiny denně. Smlouvu jsem měl vždy na dobu určitou - tzn. září - prosinec a leden - březen a za duben je další nová smlouva.