Re: OT: podvod na nájemce? Jak vymoct pe
Dobrý podvečer,
jde o to, jestli jste vepsali do smlouvy nárok na úhradu vložených nákladu na opravy. Zákon sice řeší opravy, ale jen drobné. Pokud jde o Stavební úpravy a jiné větší rekonstrukce, musí být písemně sepsán souhlas majitele. Je to ale jen můj názor.
Pokud je to se souhlasem, tka nic nezmůže. Napřed bych se ještě poradil bych se s právníkem a pak bych to dal k soudu. Pokud nebude jiná možnost.
právníka si určitě musíme najmout, já jen že manžela málem odvážela záchranka - on si na té prodejně hodně zakládal a teď toto... hlavně jsem to sem napsala, abych zjistila, zda máme vůbec šanci a abych alespoň trochu manžela utěšila, než se sejde s právníkem... děkuji a přeji pěkný zbytek večera
Jestli máte šanci a jak velkou, to vám tady stejně neřekneme. Záleží na tom, jak přesně je napsaná smlouva i co je ve všech ostatních souvisejících dokumentech. To musí opravdu posoudit právník po důkladném prostudování materiálů. Reálně se tedy vaše šance může pohybovat od 0% do 100% podle aktuální situace. Držím palce!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2009 20:15
Dobrý podvečer,
s manželem máme pronajatu prodejnu (+ areál) v blizkosti Ostravy asi 5 let. S majitelem máme uzavřenu nájemní smlouvu a máme od něj i souhlas, že můžeme na budově provádět opravy apod.. Ve smlouvě máme také uvedeno, že v případě, že z prodejny odejdeme, tak nám zaplatí náklady vynaložené na opravy. V ničem jsme neviděli problém a proto jsme do oprav během těch 5-ti let nainvestovali cca 3.000.000 Kč. Bohužel v současné době se majitel rozhodl, že budovu prodá a i když jsme ji chtěli koupit, tak majitel přijal jinou nabídku za mnohem větší peníze. No a problém je pro nás v tom, že nás nechce "odškodnit", nabídl nám odškodnění ve výši 400.000 Kč a žádný text, který máme ve smlouvě napsaný ohledně zaplacení nákladů vynaložených na opravy jej nezajímá. Jeho nabízená částka odškodnění je velice malá a my teď nevíme, co s tím. Zajímá mě, zda se nejedná ze strany majitele o trestný čin, protože díky tomu možná zkrachujeme nebo jak vymoct po majiteli alespoń nějak přiměřené odškodnění?
Děkuji za každou radu