Re: Podíl na zisku - zahraničí?
Já dělám podíly do Německa a zdaňuji 15% srážkovou a dávám na Fú Oznámení o sražení daně a požaduji dopisem Potvrzení o sražení daně,oni dále pak z s.r.o. daní ještě v SRN, ale jak to je se Švýcarskem nevím, ale bude to pročtení smlouvy o zamezení 2 zdanění se Šv., nebo domluva s Fú.
Je vhodné se podívat na § 19 ZDP - konkrétně § 19/1/ze, § 19/8, § 19/3/b+c
Jestli jsem to tedy správně pochopila, jde o vztah matka - dcera, Švýcarská společnost vlastní 40 % podílu více jak 12 měsíců. Podle §19/8 - Švýcarská konfederace. Takže podíl na zisku bude osvobozen od daně? Takže jim pošlu všechny peníze na účet a nic neodvádím. Prosím, chápu to dobře? Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2009 7:39
Dobrý den, mám takový dotaz. Jsme česká s.r.o. Společníci na valné hromadě schválili, že část zisku se mezi společníky rozdělí podle jejich obch.podílů. Dva společníci z ČR budou mít zdaněno 15% srážkovou daní. Ale co třetí společník, je to Švýcarská společnost, jak mám postupovat, jaká daň se odvádí? Moc všem děkuji za rady.