Re: Pořizovací cena auta
Děkuji, ale zákon přečíst a uplatnit v praxi je rozdíl, tohle jsem vše četla, není nikde uvedeno pořízení auta na úvěr a jestli jsou součástí Pc i tyto úroky, vždy jsme nakupovali za hotové nebo na leasing.
Jednodušší by bylo odpovědět ano jsou součístí Pc a uplatňovat 1 % ke zdanění, ne nejsou a jsem tam, kde jsem byla .
Dík
Pokud spatrujete uplatneni zakona v praxi v odpovedi ANO/NE na diskuznim foru, tak
HODNE STESTI!
Soucasti porizovaci ceny je dle § 25 odst. 4 zákona č. 563/1991 Sb.
cena, za kterou byl majetek pořízen a náklady s jeho pořízením související....(mysleno naklady vynalozene v ramci porizeni-transport, kompletace, atd.)
DPH pokud neni soucasti VC pripoctete urcite dle §6 odst. 6 ZDP
pojisteni neni soucasti VC, je zahrnuto do splatek, jednak proto ze povinne musite a havarijni si tam jako svoji ochranu dava poskytovatel uveru, nema nic spolecneho se samotnym ocenenim vozu
uroky platite v ramci splatky uveru a jsou Vasim daň. nakladem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2009 13:49
Dobrý den,
budu mít poprvé nákup auta na úvěr a pořizovací cena je nižší o úroky, které splatím úvěrové organizaci.
Jakou PC dám zaměstnanci pro odvod 1 % za soukromé služby.
Určitě započítám včetně DPH, havarijní a povinné ručení a co ty úroky za úvěr.