Re: kontrola Fú- roční zúčtování -úroky
první zaměstnanec - stačí,když čestně prohlásí,že nemovitost užívá někdo z rod.příslušníků,vyjmenovaných v zákoně .. on sám tam nemusí mít trvalé bydliště .. hlavně,aby to nepronajímal nebo v tom nepodnikal .. to by byla chyba
druhý zaměstnanec - pokud je v nájmu,měl by vám doložit nájemní smlouvu /úvěr může být použit na opravu nebo rekonstrukci v nájemním bytě /
Re: kontrola Fú- roční zúčtování -úroky
.. pokud staví dům,pak ho musí myslím do 4 let zkolaudovat .. mrkněte do daň.zákona na snížení základu daně při uplatnění úroků z úvěru .. z hlavy to nevím .. teď musím do školky :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 4. 2009 12:51
Dobrý den, čekám kontrolu z FÚ a nějak už z toho blbnu a asi jsem zjistila, že jsem udělala chybu. Mám zaměstnance, který vlastní dům, ale nemá tam nahlášené trvalé bydliště a ani nikdo z rodiny a já jsem mu uplatnila úroky ze stav. spoření. a to je asi špatně a pak mám dalšího zam., který si vzal úvěr na bytové potřeby, ale ten byt patří městu, je jen v pronájmu, tak to je také špatně, když jsem mu uplatnila úroky z úvěru. Trvalé bydlení tam tenhle zam. má.