Re: Náhrada mzdy při návštěvě lékaře
Zdravím , jj dostanete náhradu mzdy. Tuším že to dělá 70% vaší mzdy. Ale nevím jak je to když jdete na celý den k lékaři , tam už asi bude nějaké větší krácení ... . Ale vím určit že zaměstnavatel Vás nemuže nutit aby jste si vzal dovolenou na to aby jste mohl jít k lékaři . Jediné co musíte je nechat si potvrdit že jste tam byl a od kolika do kolika .. . Tědka nově by jste měl chodit k nejbližšímu doktorovi jinak Vám to neprolatějí - ale asi záleží na zaměstnavateli - u nás to chodí normálně , každej jezdí tam kam je zvyklí a všechno se proplácí bez problémů... .
Re: Náhrada mzdy při návštěvě lékaře
Ano, pokud zaměstnanec nemůže jít k lékaři mimo svou pracovní dobu a musí tedy jít v pracovní době, tak má nárok na náhradu mzdy na nezbytně nutnou dobu.
Je to nařízení vlády 590/2006 Sb., kuk sem:
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zakonik-prace-nv590/priloha.aspx
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2009 7:35
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak to je s náhradou mzdy, pokud musím jít k lékaři?
Já osobně jsem o tom nic neslyšel, ale přítelkyně mi tvrdí, že pokud člověk jde k lékaři v pracovní době, má nárok na náhradu mzdy, aniž by jsi na no musel brát dovolenou.
V zákonech jsem nic takového nenašel, tak se o bracím na vás.
Před dekuji za odpovědi.