Re: pracovní úraz
protože nemocenské dávky vyplácí OSSZ, tak MÚ neví, kolik Vám bylo na nemocenských vyplaceno
jenže, ona sama (MÚ) nemůže o to požádat, k tomu musíte dát svolení Vy, takže o to je to složitější, nelze jen odeslat tiskopis ze MÚ
protože OSSZ je zahalena prací, pochybuji, že budou potvrzovat měsíčně, kolik bylo vyplaceno na dávkách pro účely prac. úrazů (pravděpodobně to budou potvrzovat za delší dobu, příp. na konci PÚ)
je to velmi náročné na administrativu, pokud vše měla pod kontrolou mzdová účetní, šlo vyplácet měsíčně, nyní to je takto znemožněno
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2009 8:00
Dobrý den, prosím o radu, před měsícem jsem měla pracovní úraz, proběhlo už šetření poliicii i bezpečákem, nebyla vinna na mé straně a pracovní úraz byl uznán. Když jsem se včera dotazovala zaměstnavatele kolik budu dostávat momentálně peněz měsíčně, tak mi bylo oznámeno že pouze nemocenskou. Co jsem kde četla jak v zákoníku práce tak i jinde měla bych nárok na průměrnou mzdu. Marodit budu ještě minimálně čtyři měsíce a tak se ptám. Opravdu dorovnání mzdy dostanu až po skončení nemoci nebo je zaměstnavatel špatně informován a mám dostávat normálně měsíčně průměrnou mzdu? Předem moc děkuji za odpovědi.