Pracovní úraz

• (neregistrovaný)

22. 4. 2009 8:00

Dobrý den, prosím o radu, před měsícem jsem měla pracovní úraz, proběhlo už šetření poliicii i bezpečákem, nebyla vinna na mé straně a pracovní úraz byl uznán. Když jsem se včera dotazovala zaměstnavatele kolik budu dostávat momentálně peněz měsíčně, tak mi bylo oznámeno že pouze nemocenskou. Co jsem kde četla jak v zákoníku práce tak i jinde měla bych nárok na průměrnou mzdu. Marodit budu ještě minimálně čtyři měsíce a tak se ptám. Opravdu dorovnání mzdy dostanu až po skončení nemoci nebo je zaměstnavatel špatně informován a mám dostávat normálně měsíčně průměrnou mzdu? Předem moc děkuji za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 4. 2009 9:48

xy5

Re: pracovní úraz
      protože nemocenské dávky vyplácí OSSZ, tak MÚ neví, kolik Vám bylo na nemocenských vyplaceno
      jenže, ona sama (MÚ) nemůže o to požádat, k tomu musíte dát svolení Vy, takže o to je to složitější, nelze jen odeslat tiskopis ze MÚ
      protože OSSZ je zahalena prací, pochybuji, že budou potvrzovat měsíčně, kolik bylo vyplaceno na dávkách pro účely prac. úrazů (pravděpodobně to budou potvrzovat za delší dobu, příp. na konci PÚ)
      je to velmi náročné na administrativu, pokud vše měla pod kontrolou mzdová účetní, šlo vyplácet měsíčně, nyní to je takto znemožněno

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).