Re: Sociální pojištění OSVČ
Napsala jsem to špatně, v zaměstnání samozřejmě zálohy neplatím :-) Jde mi o tohle: mám pozastavenou živnost, teď si ji budu obnovovat a trochu podnikat při zaměstnání. Dříve jsem na sociálce neplatila během roku žádné zálohy, jen pak částku podle Přehledu za daný rok. teď jsem někde zaslechla, že je to jinak a marně hledám, jak :-) Údajně bych měla platit jakousi minimální záloha na SP. Díky
Re: Sociální pojištění OSVČ
Ano, od 2009 je změna v tom, že pokud SAMA oznámíte
na sociálce ( předložíte potvrzení) od zaměstnavatele o trvání zaměstnání ), že máte současně s podnikáním zaměstnavatele, ukterého je sráženo SP, pak není již rozhodující výše příjmu , ale fakt trvání zam.současně s podnikáním.Musela byste tedy platit zálohy, dokud toto neoznámíte a nedoložíte . V měsících, kdy nebudete současně zaměstnaná s podnikáním, musíte zálohy platit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2009 10:25
Dobrý den,
pokud mám podnikání jako vedlejší činnost, musím platit nějaké zálohy na sociální pojištění, nebo stačí jen zálohy z příjmu v zaměstnání? děkuji.