Re: nemocenská a zrušení PP ve zkušební
Je to tu denně - přece když skončil pracovní poměr, žádná mzda mu neuchází, tak jakou náhradu mzdy byste platila ?
Ochranná lhůta slouží pro to, když marodí déle jak 14 dní, tak sociálka vyplácí nemocenskou, náhradu mzdy samozřejmě neplatíte, protože k tomu není žádný důvod.
Jinak vše přehledně na www.cssz.cz
s ukončením nemocenské, končí pracovní poměr
>Dobrý den,
>prosím o Vaši radu.
>1) Zaměstnanec zrušil PP ve zkušební k 21.4.
>Dne 20.4. ale nastoupil na nemocenskou.
>Jak dál postupovat? Náhradu mzdy mu vyplácet 14 dní a
>pak bude pokračovat ČSSZ nebo dnem 21.4. a tudíž
>skončí také vyplácení náhrady.
>
Náhrada se nevyplácí po skončení p.p., takže stejně nedostane žádnou, pprotože první tři prac. dny nedostává nic. Pokud bude PN trvat 15,den, dá Vám žádost o nemocenskou a bude vyplácet sociálka.
>2)Další zaměstnanec zrušil PP ve zkušební době k
>21.4., druhý den 22.4. nastoupil na nemocenskou. Plyne z
>toho PP nějaká ochranná lhůta? mám si nemocenské lístky
>nechat já nebo je má bývalý zaměstnanec odnést na ÚP
>nebo na ČSSZ?
>
>děkuji za odpověď.
Na nemocenskou nastoupil v OL do 7 kal.dnů. Nebude mít žádnou náhradu mzdy, pr.pom. skončil. Dále plat, pokud bude PN trvat i 15,den, donese Vám žádost o nemocenskou a vy předáte s podklady k proplácení na sociálku. Pozor - OL je 7 KD pokud zaměstnání trvalo alespoň 7 KD.
V případě výplat náhrad si necháváte doklady vy, v příp. nemoc.dávek si doklady ofotíte ve svém zájmu a předáváte průběžně na sociálku.Na ÚP ho v době nemoci nezaregistrují.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2009 12:06
Dobrý den,
prosím o Vaši radu.
1) Zaměstnanec zrušil PP ve zkušební k 21.4.
Dne 20.4. ale nastoupil na nemocenskou.
Jak dál postupovat? Náhradu mzdy mu vyplácet 14 dní a pak bude pokračovat ČSSZ nebo dnem 21.4. a tudíž skončí také vyplácení náhrady.
2)Další zaměstnanec zrušil PP ve zkušební době k 21.4., druhý den 22.4. nastoupil na nemocenskou. Plyne z toho PP nějaká ochranná lhůta? mám si nemocenské lístky nechat já nebo je má bývalý zaměstnanec odnést na ÚP nebo na ČSSZ?
děkuji za odpověď.