Re: přeplatky na FÚ
no, záleží, co uděláte :-)))) to, že je ve výdajích, to je v pořádku, v roce, kdy byl vynaložen.
Jakmile se vrátí, jde o zdanitelný příjem. A k témuž dojde, když použijete na úhradu jiné daně.... Zdanitelný příjem - nedaňový výdaj... Pokud to nebude daň silniční - režie x jako režie.....
Osobně účtuji storno výdaje - daňového a převádím na nedaňový - v nepeněžním deníku. Ale nikdo vás neutluče, pokud tak učiníte např. v pokladně - snížení mzdových výdajů, režie - a zvýšení nedaňových...... 0 od 0 pošla. Navíc, přeplatkem na dani jste určitě uhradil mzdu zaměstnanci, takže dopad by měl být v aktuálním roce vlastně 0
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2009 14:21
Prosím poraďte jak řešit:
jako OSVČ mám přeplatek na dani - závislá činnost zaměstnanci (v DE evidováno jako daňový výdaj), v tomto roce asi nedojde k tomu abych tento přeplatek použil vzhledem k bonusům a pod.
Mám tam ten přeplatek nechat celý rok a při vyúčtování si ho teprve nechat vrátit nebo ho mám převést na placení ostatních daní ? Pokud ho budu chtít ale použít na své zálohy nebo DPH tak ty jsou nedaňové. Jak se s tím mám vypořádat v DE?
Hezký den Jarda