60% mzdy - ZL

• (neregistrovaný)

23. 4. 2009 7:55

Prosím o radu. Máme od ÚP schválenou částečnou nezaměstnanost a zaměstnanci, pro které není práce, dostávají 60% průměrného výdělku. Chtěla bych vědět, jestli tato částečná nezaměstnanost sníží průměrný výdělek, který se při skončení PP uvádí do ZL - př. zaměstnanec leden - březen pobírá 60% průměrného výdělku, 31.3. konec PP na dobu určitou. Promítne se leden - březen do průměru v ZL?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 4. 2009 8:17

J (neregistrovaný)

Re: 60% mzdy - ZL
      rozhodným obdobím k 31.3. je předchozí čtvrtletí, čili 4Q 2008 a z něho budete počítat průměr

• 23. 4. 2009 8:18

Anna (neregistrovaný)

Ne, nepromítne. Je to náhrada mzdy, která výši průměrného výdělku nijak neovlivní, ten se počítá pouze ze MZDY.

• 23. 4. 2009 8:21

J (neregistrovaný)

ještě doplním, že do potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtového listu) se již tento průměr neuvádí

• 23. 4. 2009 9:04

katerina (neregistrovaný)

Jasně, do potvzení o zaměstnání se už neuvádí, špatně jsem se vyjádřila. šlo mi o potvrzení na ÚP kvůli podpoře. A příklad jsem taky nezvolila nejlepší. Ale jestli jsem to dobře pochopila, když bude zaměstnanec leden - květen na 60% a 31.5. skončí PP, neovlivní mu částečná nezaměstnanost výši průměrného výdělku pro výpočet podpory v nezaměstnanosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).