Re: Splatnost na Bú
no logické to asi je, ale když zadám do systému splatnost podle faktury, dostane se mně do platebního návrhu právě tímto dnem a dřívější datum splatnosti zadat nemůžu, protože je s dodavatelem dohodnutá platební podmínka, třeba 14 dnů, takže systém si ji kontroluje...
Re: Splatnost na Bú
Tak jelikož se to dostalo do takové faze že jsem se i musela zeptat známého, který je obchodní právník. Tak je to takto. Pokud to není definováno ve smlouvě, tak to má být podle Obchodního zákona paragraf 239 odstaec 2 a paragraf 240 taktéž odstavec 2 dohromady. Z těchto dvou paragrafů vyplývá, že to má být již v ten den na účtě.. tzn. když je dnem splatnosti 27.4. tak by to tam v tento den mělo být.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 4. 2009 10:18
Dobrý den,
potřebovala bych poradit kde najdu ustanovení o splatnostech na bankovní účet.. Máme zálohovou fakturu se splatností 27.4. definovanou ve smlouvě takto. ZFa je splatná 27.4.2009 v 1/3 celé částky díla. Náš ing. se se mnou dohaduje že to v ten den má odejít z našeho účtu a já se domnívám že je to o tom že ten den to má být na účtě dodavatele. Jelikož je to člověk že to musí mít podložené právní normou tak bych potřebovala vědět kde je to definované. Děkuji