Re: Krácení DPH - chápu správně?
Já jsem to asi špatně napsala, tím krácením jsem myslela, že DPH z faktur (viz bod 2 výše) dám do přiznání k DPH do kolonky krácený odpočet. Na konci roku dojde k přepočítání koeficientu (nyní mám 1). Vzhledem k tomu, že nájem neplátce je minimální k celkovému obratu, zůstane 1 asi i za rok 2009. Já jen potřebovala vědět, zda správně postupuji v souvislosti s přinánám k DPH.
Re: Krácení DPH - chápu správně?
A můžu se ještě zeptat - když mám fakturu za opravu kanceláří 1. a 2. patro (všechny kanceláře plátci) a opravu chodby (kde je i ten neplátce), můžu za opravu kanceláří uplatnit plný odpočet DPH a za opravu chodby krácený nárok v přiznání k DPH? Přílohou faktury je přesná kalkulace, co kolik stálo. Nebo musím dát celou fakturu do kráceného nároku na odpočet?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 4. 2009 11:45
Dobrý den, jen bych si chtěla ověřit, zda postupuji správně při krácení DPH. Máme budovu - kanceláře, které pronajímáme plátcům DPH, ale je zde i 1 neplátce. Kanceláře zrovna opravujeme. Částečně opravy provádí firma (materiál kupujeme my), částečně si je provádíme sami.
Takže:
1. faktury za materiál - uvedeno na opravu kanceláří 1.patro (kde jsou jen plátci) - nekrátím
2. faktury za materiál - uvedeno na opravu kanceláří 2. patro (je zde neplátce) - krátím
3. materiál na konkrétní kancelář neplátce - neuplatňuji odpočet daně
V případě, že začneme v budově opravovat např. sociální zařízení, chodby - bude vždy kráceno (bez ohledu, na kterém patře se oprava provádí)?
Je to tak správně?
Děkuji za odpovědi.