Re: rodičák x nemocenská
doufám, že máte písemně od zam-kyně, že žádá o rodič. dovolenou do 29.4. 09
pokud od lékařky má takto vystavenou neschopenku, tak bude mít 23.4. - 29.4. neplacenou náhradu, od 31.4. - 5.5. zaplatíte náhradu mzdy (za dny, kdy by měla rozepsané směny) a poté předáte neschopenku vč. přílohy k žádosti na OSSZ
dítěti jsou 4 roky 29.4.2009 do té doby má rodičák a od té doby kdy ji rodičák končí by podle měla mít marození. Podle vás to tedy lze zkombinovat. Pro nás je tedy varianta výhodnější od 23. marození. Pro ní od 29. marození,jestli to tak správně chápu.
Ano, jsem nepříjemná, protože jestliže jste placena za nějakou práci, tak ji taky musíte umět. Toto jsou naprosto základní věci , tudíž , to že to děláte okrajově není omluva. Taky byste neomlouvala lékaře, který by udělal takovou základní chybu, jen proto, že on je třeba psychiatr a vám trhal zub. Takže jestliže jste placena za tuto práci, tak nastudovat k ní zákoník práce je opravdu to nejmenší. Bude-li se jednat o věci složitější, určitě nepříjemná nebudu, protože i já sem chodím hlavně proto, že každý den se něco nového naučím. Ale než dám dotaz, vždycky se obtěžuji pročíst si napřed historii, abych se neptala na věci, které jsou tu omílány denně, protože ani já všechno denně ke své práci nepotřebuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 4. 2009 13:22
Dobrý den,
máme zaměstnankyni, které bude končit 29.4 rodičovská dovolená. Jelikož je opět těhotná,tak bude po rodičáku dál marodit až do porodu. V čem je problém? Doktorka ji napsala nemocenskou už od 23.4. Může se krýt nemocenská a rodičák nebo musí mít rodičák do 29.4. a doktorka ji musí napsat nemoc od 29.4.?
děkuji