Re: DPH pronájem
A ještě mám jednu perličku. Když mi správce vyfakturuje částečně služby pro naše byty a částečně služby jinému plátci a donutí mě tak část faktury přefakturovat. Účtovala by jste v přijaté faktuře v tomto případě celé DPH do odpočtu? Děkuji, i za předchozí příspěvek
Re: DPH pronájem
Pak ano, to co si uplatníte odvedete. Pokud se jedná jen o služby k bytům, pak pravděbodně i ten, komu máte přefakturovat nemá nárok na odpočet.Potom by bylo snadnější účtovat přes 3 a neuplatňovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 4. 2009 17:33
Prosím poradíte mi někdo? Jsme s.r.o., za 1.Q 2009 poprvé podáváme DPH. Máme jen osvobozená plnění - příjmy z pronájmu. Byty nám správcuje jiná s.r.o. a za tyto služby účtuje cenu s DPH. Mám tyto služby účtovat rovnou na ř. bez vlivu na DPH, nebo vyplnit do řádku 40,41 krácené a určit si zálohový koeficient 0,00? A když dám do přijatých plnění už v 1.q 2009, musím si stanovit koeficient, nebo přepočítat až na konci roku? Děkuji za rychlou pomoc!