OT přeplatek na dani

• (neregistrovaný)

24. 4. 2009 10:28

Dobrý den,

v říjnu 2008 jsem plynule přešla z jednoho zaměstnání do druhého, ve kterém jsem ale v lednu 2009 obdržela výpověď. Od února jsem byla v evidenci na ÚP, v současné době (od 1.3. 2009) pracuji, chci se zeptat na přeplatek na dani, vím že by se měl vracet v dubnové výplatě, já jsem ovšem nic neobdržela, chci se zeptat jestli na něj tedy mám nárok a kdy bych ho měla obdržet. Tzn. jestli si tedy o něj v práci mám říct. Děkuji mnohokrát za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 4. 2009 10:35

Míša (neregistrovaný)

Re: OT přeplatek na dani
      Pokud jste si nezažádala v zaměstnání, kde jste byla zaměstnaná k 31.12.2008 do 15.2.2009, tak vám vyúčtování nikdo neudělal a tudíž už nemáte na vyúčtování od zaměstnavatele nárok. Jedině jste si mohla podat sama daňové přiznání. Ale je to už taky po termínu.

• 24. 4. 2009 10:37

Líba (neregistrovaný)

O roční zúčtování daně jste měla požádat posledního zaměstnavatele v roce 2008 do 15.2.2009. Pokud jste tak neudělala, vyžádejte si od všech zaměstnavatelů, které jste v roce 2008 měla, potvrzení o zdanitelných příjmech a podejte si sama daňové přiznání.

• 25. 4. 2009 0:15

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Souhlasím s paní Líbou, podat daňové přiznání můžete bez problémů, neměla jste povinnost ho podat do 31.3. a tak Vám nehrozí ani žádný postih, jedině na tom můžete vydělat vrácené daně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).