Re: Návrat do práce po RD - Výpověď
¨
Obávám se, že polud v pracovní smlouvě nemáte uvedenou směnnost - což taky ve smlouvách nebývá, tak pracovní dobu určuje zaměstnavatel. Pokud vy nemůžete takto pracovat, budete muset prac. poměr ukončit vy, protože výpověď pro nadbytečnost s odstupným vám dát nemohou, protože vaše místo se neruší.
Je to tak, jak píše yx. Pokud nemáte nasmlouvané, že Vaše pracovní doba je od -do, tak ji určuje zaměstnavatel a pokud nemůžete tak pracovat, tak bohužel budete muset skončit a to buď výpovědí nebo dohodou. Musíte dát včas výpověď, tj. ještě teď do konce dubna a pak Vám začne běžet 2měsíční výpovědní lhůta a Váš pracovní poměr skončí 30.6. (ale protože 30.6. je pracovní den, tak by bylo potřeba vyřešit ten den - např. neplaceným volnem) nebo se na ukončení dohodnete a to dnem 29.6. Tato výpověď ani ukončení dohodou nebrání podpoře. Podpora by nanáležela, pokud by Vám byl zrušen pracovní poměr pro porušení prac. povinností zvlášť hrubým způsobem. Ještě by taky byla možnost dohodnout se na dalším neplaceném volnu, tzn. že byste nadále zůstávala zaměstnancem a co v Vámi by se řešilo až by mělo končit to neplacené volno, ale v tom Vám asi zaměstnavatel nevyhoví. Co se týká té úpravy prac. doby - zaměstnavatel má vyhovět žádosti o úpravu pracovní doby (např. kvůli té péči o dítě), pokud mu v tom ovšem nebrání provozní důvody (a tady by to zřejmě bránily, protože při plánování směn se nelze stále ohlížet na pracovníky, kdy ten a ten může nebo nemůže).
>
>>volnem) nebo se na ukončení dohodnete a to dnem 29.6.
>>Tato výpověď ani ukončení dohodou nebrání podpoře.
>>Podpora by nanáležela, pokud by Vám byl zrušen
>>pracovní
>>poměr pro porušení prac. povinností zvlášť hrubým
>>způsobem. Ještě by taky byla možnost dohodnout se na
>>dalším
>>neplaceném volnu, tzn. že byste nadále zůstávala
>>zaměstnancem a co v Vámi by se řešilo až by mělo
>>končit to
>>neplacené volno, ale v tom Vám asi zaměstnavatel
>>nevyhoví. Co se týká té úpravy prac. doby -
>>zaměstnavatel
>>má vyhovět žádosti o úpravu pracovní doby (např.
>>kvůli
>>té péči o dítě), pokud mu v tom ovšem nebrání
>>provozní
>>důvody (a tady by to zřejmě bránily, protože při
>>plánování směn se nelze stále ohlížet na pracovníky,
>>kdy
>>ten a ten může nebo nemůže).
>
>zkuste dat vypoved dohodou,
kdepak jsme zase toto moudro vyčetli? To se to radí bez znalosti ZP.
protoze chapu ze tezko
>budete dodrzovat 2mesicni vypovedni lhutu kdyz mate takto
>male dite.ja myslim ze by vam zamestnavatel mohl
>vyhovet, neplacene volno je zbytecne, protoze musite platit
>pojisteni...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 4. 2009 10:38
Dobrý den.
Jsem momentálně na rodičovské dovolené a ta mi končí 29.6.2009. Z firmy kde jsem zaměstnaná na neurčito mi poslali dopis, abych se přišla vyjádřit jestli nastoupím. Firma od 1.5 přechází z nepřetržitého provozu na 3 směnný provoz. Čož já nemohu, protože přítel pracuje na 3 směny. Na personálním jsem řekla, že nemůžu pracovat na 3 směny jen na jednu směnu (raní). Tak mně řekli ať dám výpověď, že na jednu směnu to není možné!! Navrhla jsem ať mi dají výpověď oni, pro nadbytečnost. Bylo mi řečeno, že to oni nemůžou, ať ji dám já, že nejsem schopná se jim přizpůsobit.
Chci se zeptat na co mám právo? Kdybych tu výpověď dala měla bych na Úřadu práce nárok na nějakou podporu?
Moc děkuji odpověď za Bára