Re: nemocenská+zaměstnání
Pokud by Vám to napsali např. jako dohodu o provedení práce - ta by byla výhodnější - nebo dohodu o prac. činnosti (a v ní by musela být uvedený trochu jiný druh práce, než máte v pracovní smlouvě), tak můžete pracovat a vydělávat. nevydělávala byste v tom pracovní poměru, ale na dohodu, takže byste nepřišla o nemocenskou. Ale tu práci byste musela dělat jen ve svých vycházkách nebo doma, nesměla byste prostě porušovat léčebný režim, protože chodí kontroly a pokud by Vám kontrola ze sociálky nezastihla doma, zkrátili by Vám nemocenskou.
Re: nemocenská+zaměstnání
Děkuji za vysvětlení
Klárka
>
>Pokud by Vám to napsali např. jako dohodu o provedení
>práce - ta by byla výhodnější - nebo dohodu o prac.
>činnosti (a v ní by musela být uvedený trochu jiný druh
>práce, než máte v pracovní smlouvě), tak můžete
>pracovat a vydělávat. nevydělávala byste v tom pracovní
>poměru, ale na dohodu, takže byste nepřišla o nemocenskou.
>Ale tu práci byste musela dělat jen ve svých
>vycházkách nebo doma, nesměla byste prostě porušovat léčebný
>režim, protože chodí kontroly a pokud by Vám kontrola ze
>sociálky nezastihla doma, zkrátili by Vám nemocenskou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 4. 2009 18:27
Jsem už 4 měsíce na nemocenské (operace páteře) a čeká mě ještě jedna, ale až za dva měsíce. V práci mě přesvědčují, abych se vrátila na tři dny v týdnu na 2 hodiny denně,víc nezvládnu.Prý mě budou platit a nepřijdu o nemocenskou. Nějak se mi to nezdá, ale peníze potřebuji, jsem s dcerou sama a nemocenská nic moc.
Děkuji Klára