Re: konec leasingu-odpis
Je to tedy dosti zbytečné, ale pokud na tom trvá, tak ho zařaďte do majetku a neodepisujte ho vůbec a až se prodá, tak ho vyřadíte v ceně, ve které jste ho tam vložila. Jinak s tím budete mít akorát práci a to kvůli 1.000 Kč. Jinak bych taky zaúčtoval rovnou do nákladů a vedl v operativní evidenci.
ABSOLUTNI NESMYSL, muzete prosim uvest ev. cislo tohoto poradce?
jinak podminky uznatelnosti v § 24 odst. 5 z.c.586/1992 Sb, DP
jinak pro prvni tazatelku, nerekl Vam auditor spis ze mate zaradit do obchodniho majetku?? co je jedna z podminek uznatelnosti fin. naj. uvedena v § viz. vyse
moc to nechapu co rikate
nejdriv ze budete 5 let odpisovat, ted zas jednorazovy odpis....
o zarazeni do majetku neni rec, jak jiz nekolikrat uvedeno, je jednou ze tri podminek danove uznatelnosti najemného...
rozlisujme taky odpisy dle zakona 586/1992 a odpisy dle 563/1991...pak klidne ucetnimi odpisy muzete odpisovat cele toto stoleti
omlouvám se, ale začínám, mám v tom trochu zmatek. Auditor řekl, že je lepší, když to budu mít v dlouhodobém majetku kvůli přehlednosti. Leasing skončil v 03/2009, nájem trval 36 měsíců. Auto mám zařadit do majetku a odepsat najednout (1000,-Kč) s tím, že to mám uvést do směrnice podniku. Jsme s.r.o. Děkuji za trpělivost
nic se nedeje. konecne jsme se dobrali k meritu veci, PROC?
ano, pokud to chcete pro prehlednost na 022 neni problem...pak ucetne odepiste, jinak lze hned do spotreby, jelikoz KC + vydaje definovane § 26/3/c neprekroci 40 tisic.
zakladni předpoklad je v tom, ze vetsina se pochopitelne snazi uplatnit odpisy v max. mozne mire, coz reguluje zakon o DP. ucetni odpisy by mely kopirovat spise realne opotrebeni majetku...pokud tedy budete danove uplatnovat pouze nizssi ucetni odpisy (ktere si kupr. stanovite inter. predpisem) je to vase rozhodnuti, jelikoz zakon to UMOZNUJE!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2009 9:21
zaplatili jsme 1000 za odkup auta na leasing. Chci to dát do dlouhodobého majetku,aby to bylo přehledné.
Ale odepisovat 1000,- Kč mi připadá divné, to mám opravdu rozdělit odpisy do 5 let, zhruba 200,- Kč ročně. Nebo jak to jinak vyřešit? díky za radu