Re: doložení nároku slevy na dani při ro
Zaměstnavatel postupoval chybně,pokud jste nebyl zaměstnán,je dostačující čestné prohlášení,nemůže po vás požadovat potvrzení,protože mu žádné ani nemůžete doložit,požádejte ho znovu,aby provedl RZ,protože vy jste v žádosti postupoval správně,pokud by odmítal,můžete si podat ještě daň.přiznání na FU,ale také mu připomenout,že máte možnost si na postup zaměstnavatele stěžovat /je to v daň.zákonu/,ale to bych řešila v krajní situaci .. nevím,proč by vám RZ neprovedl,je sice po termínu,ale pokud on udělal chybu,musí ji napravit ... dobré pořízení :-) ..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2009 18:33
od 10.3.2008 až do 31.1.2009 jsem byl zaměstnancem a tak jsem zaměstnavatele požádal (podepsané růžové prohlášení) o roční zúčtování daní za rok 2008 , zaměstnavatel mi toto vyúčtování neprovedl - po mém dotazu proč (až v dubnu)- prý jsem dostatečně nedoložil, že jsem od 1.1.2008 do 9.3.2008 neměl žádný příjem - nebyl jsem nikde zaměstnán - při podepisování růžového prohlášení jsem navíc psal čestné prohlášení že jsem v období leden, únor 2008 neměl žádné přijmy a nikde nebyl zaměstnán, navíc vzhledem k tomu že jsem Slovák a trvalý pobyt mám v ČR až od května 2008 nemohl jsem doložit nezaměstnanost např. doklady od VZP že jsem byl samoplátcem veřejného zdravotního pojištění , opravdu nestačí čestné prohlášení že jsem nebyl nikde zaměstnán?