Re: Vzkaz pro All
Souhlasím s vámi, ale takto odpovídám jen tam, kde neznalost je opravdu trestuhodná a jedná se o naprosto základní věci, které jsou v zákoníku práce. Jinak nikdy. A taky v případech, kdy je to denně omíláno a tazatel se neráčí ani omylem do historie podívat.
A na rozdíl od jiných , kteří klidně radí nesmysly, pokud to nevím, neradím. Hezký den
Re: Vzkaz pro diskutující
Je hezké, když se snoubí chytrost s... je dobře se podívat na pravidla diskuze, nejprve hledat sám, pak zkusit dotaz atd.atd., Je pravda, že někdy jsou zde dotazy laické, nesprávně formulované, ale to jsou většinou od lidiček, kteří pracují jako zaměstnanci, u nich nepředpokládáme nějaké právní znalosti, proto rádi poradíme laikovi, ale když se objeví dotazy od osob, pracujících na určité pozici ve firmě svědčící o totální neznalosti, tak se jeden nestačí divit, za co vlastně berou peníze, když tady hledají to, co by si měli sami naštudovat doma. A když je za den 5x dotazováno stále to samé, pak je podle mne správné dotyčného upozornit, že by měl taky pro to podniknout něco on sám, top není ironizování, ale poučení toho druhého.
O tom, že se občas objeví nesmyslné rady v odpovědích- to se stane,a le kolektiv to uvede většinou na psrávnou míru. Nikdo z nás není neomylný.
>>užitečný pro mě jako začátečníka v účetnictví. Vždy
>>>>>>jsem
>>>>>>moc ráda, když dostanu odpověď od kohokoliv, jen ne
>>>>>>od
>>>>>>člověka, který se podepisuje ALL. Nikdo sem nepíše
>>>>>>proto, aby byl ponižován, nebo opravován v pravopisu.
>>>>>>Vážím si těch, kteří mi dokáží trpělivě poradit, ale
>>>>>>Vás -
>>>>>>ANI NÁHODOU.....Radši nekritizujte, když nedokážete
>>>>>>pořádně poradit....
>>>>>Souhlasím, je výborné, když se snoubí chytrost s
>>>>>tolerancí k neznalostí druhých, není třeba je v
>>>>>odpovědích
>>>>>ironizovat, tak jak se u All děje.
>>>>Odpovědi od All jsou povýšené.....
>>>Souhlasím s vámi, ale takto odpovídám jen tam, kde
>>>neznalost je opravdu trestuhodná a jedná se o
>>>naprosto
>>>základní věci, které jsou v zákoníku práce. Jinak
>>>nikdy.
>>>A taky v případech, kdy je to denně omíláno a tazatel
>>>se neráčí ani omylem do historie podívat.
>>>A na rozdíl od jiných , kteří klidně radí nesmysly,
>>>pokud to nevím, neradím. Hezký den
>Radši neodpovídat než odpovědět ironicky.
Souhlasím a také si přihřeji svoji polívčičku: Zaregistrovala jsem také, ža samotná ALL něco docela základního nezaregistrovala a NIKDO jí neopravil tak ostře, jako to dokáže ona. Hlasuji za vlídnost, která zde vždy vládla :)
A to já se zase vůbec nedivím.To je dnes běžná věc.Dříve bylo normální, že firma měla finančí účetní, mzdovou účetní a i toho personalistu a třeba i účetní skladovou.Každýdělal to svoje a znal.Dnes tohle všechno dělá většinu člověk jeden a ještě k tomu i občas uklízí,chodí na poštu, dělá telefonistu.Zaměstnanci na těchto pozicích se často střídají,protože někdo to nevydrží psychicky. Finančně to není v oblastech s velkou nezaměstnaností velká sláva a postoje zaměstnavatelů-jestli se ti to nelíbí můžeš jít, na tvoje místo čeká dalších 10 jsou také běžné.Znám několik takových zaměstnavatelů, kteří se takto chovají a vůbec s tím nemají žádný problém.
já zase tvrdím - pokud dělám práci, za kterou beru peníze, musím ji umět. a tohle nebyl žádný komplikovaný problém, ale věc, kterou člověk najde lehce v zákoníku a nemusí být ani účetní ani personalista. navíc byl tazatel hned od počátku přesně naveden kde má číst a jak to je, ale motal to, jako by nevěděl co je to zákoník práce:-(
Kdybyste si přečetl celou výše uvedenou diskuzi, tak zjistíte,že tazatelka tam není ani jako účetní ani jako personalista a musela řešit danou situaci, protože personalista/MÚ měla dovolenou. Takže není na místě kritizovat tazatelku, protože potřebovala jen poradit od zkušenějších a proto napsala do tohoto fóra....
>>>>>můj názor: co to proboha je za firmu, která
>>>>>zaměstnává
>>>>>lidi a tak důležitými věcmi nepověří ani účetní,
>>>>>natožpak personalistu! a řeší tak zásadní věc v
>>>>>neplacené
>>>>>diskuzi na netu!
>>>>za sebe:stopro souhlas.Nestačím se divit.
>>>
>>
>>já zase tvrdím - pokud dělám práci, za kterou beru
>>peníze, musím ji umět. a tohle nebyl žádný
>>komplikovaný
>>problém, ale věc, kterou člověk najde lehce v
>>zákoníku
>>a nemusí být ani účetní ani personalista. navíc byl
>>tazatel hned od počátku přesně naveden kde má číst a
>>jak
>>to je, ale motal to, jako by nevěděl co je to zákoník
>>práce:-(
>
>Kdybyste si přečetl celou výše uvedenou diskuzi, tak
>zjistíte,že tazatelka tam není ani jako účetní ani jako
>personalista a musela řešit danou situaci, protože
>personalista/MÚ měla dovolenou. Takže není na místě
>kritizovat tazatelku, protože potřebovala jen poradit od
>zkušenějších a proto napsala do tohoto fóra....
opakuji: tohle nebyl žádný komplikovaný
>problém, ale věc, kterou člověk najde lehce v zákoníku
>a nemusí být ani účetní ani personalista.
když mi někdo přidělí práci, na kterou nestačím a které absolutně nerozumím, tak řeknu NEUMÍM:-) jen si nedokážu představit, koho zaměstnavatekl pověřil řešením pracovně právního (i když jednoduchého) problému. uklízečku? dělnici? písařku? podle vás je to normální?
já si neumím představit, že bych řekla šéfovi slůvko "neumím"... podle mého měla tazatelka za úkol vše potřebné zjistit. Je zbytečné se kvůli tomu teďka dohadovat, poradilo se jí, tak snad se podle toho ve firmě nějak zachovají. Přeji pěkný zbytek večera :-))
Re: Vzkaz pro NEdiskutující
Vážení, A, Ma, kety,kk,BB a VandoA.
Kde jste byli/y a co jste dělali/y když bylo potřeba "poradit" velice slušně, laskavě, bez ironie a arogance, třeba i neodborně ale hlavně s ohledem na zásadní neznalosti tazatelky?
Vím že to sem nelze napsat naplno ale klidně tam běžte zase zpět místo těch vašich přihlouplých keců.
Někteří se snažili tazatelce pomoci ale protože se jedná (dle zde projevených "znalostí") o absolutní ....
žádná rada nepomohla.
Jedně -all- odhalila jasnou příčinu:
jedná se o někoho kdo potřeboval posvětit svoje myšlení a to co asi bude náledovat po tom co zaměstnavateli poslal dopis s -výpovědí dohodou- s textem, který mu nadiiktoval někdo v hospodě.
A jestli mě něco opravdu štve (ba přímo s..) tak je to to, že JiřinaH, j, pája, Líba, xy5 a Jiřka1 plýtvali svými odbornými znalostmi na takovou blbost a pro takovou "odbornici". Pak se nelze divit ani reakci 1234a.
Závěr: Vážení,A, Ma, kety,kk,BB a VandoA.
Nejdříve zkuste radit a teprve potom žvanit
o tom, jak by měli radit ti co tomu rozumí.
Hezký zbytek večera pro fšechnyo) problému.
>uklízečku? dělnici? písařku? podle vás je to normální?
Vážený pane Vladimíre2, já jsem nemohla poradit tazatelce, jelikož se v práci nemohu připojit do této diskuze - zaměstnavatel nám hlídá stránky a pokud by zjistil, že se věnuji něčemu jinému než práci, tak by mě taky mohl čekat vyhazovov... takže pro příště prosím Vás nepište, co jsem měla či neměla dělat, když nemáte ani ponětí o mé pracovní situaci. Hlavně že vy jste se taky nepřipojil do diskuze, jen jste si tady přihřál polívčičku....
Vážená dámo, to víte že ano, přihřál. Pokud bych se připojil do diskuze s takovýmto vyčůránkem (i když v ženském rodě) tak bych zaručeně skončil ZDE s banánem protože bych dotyčnou poslal ani ne do rusuturu ale přímo do pr..... A to mě za to nestojí.
PS. Teď vás chlebodárce nehlídá když vás včera hlídal od 9,15do 16,45?
jj, samozřejmě že tam musí tam 2 jiné adresy, jelikož máme dvojgener. domek a 2 přípojky na net, takže i více notebooků:-)) Víte on manžel podniká a v přízemí má kanceláře+prodejnu, takže přípojku zvlášť na net, jelikož je to určeno výhradně pro podnikání a já mu samozřejmě i v době mé dovolené pomáhám s papíry. :-))) Takže mám "pracovní" dovolenou a připojuji se buď z manželovy kanceláře (pokud tam zrovna jsem) nebo z bytu :-))
Prosím už dost, mám dojem, že tato diskuze se zvrátila na boj mezi vědoucími a nevědoucími (mezi ně patřím bezesporu i já). Já také pokládám otázky ze kterých asi těm vědoucím nejspíš vstávají vlasy hrůzou na hlavě. Ale jako dost těch, kteří se ptají se snažím získat vědomosti od těch zkušenějších. Tak nás prosím omluvte, pravděpodobně jsme všichni spadli do vody a učíme se plavat. Já jsem z těch kteří neměli možnost mít nad sebou někoho kdo by je zaučil. Kurzy Vás nenaučí to s čím se setkáváte v praxi..
Takže díky všem co mají snahu odpovídat a co se týče ironie, tak na to už tady diskuze proběhla...
Hlavně jestli jste si přečetla dotazy na mé odpovědi. Přece i začátečník MUSÍ si ten zákoník práce přečíst. Tím, že začínám nelze omluvit naprosto základní neznalosti. Už jsem to tu jednou psala. Pokud by váš ošetřující lékař znalosti získával až v průběhu vašeho léčení na diskuzním foru na internetu - to byste se asi divila !! Takže taky vyhodnoťe dotazy a potom mé odpovědi. Myslím, že občas odpovídám i bez ironie. Ale když se třeba dnes podíváte na to, že Denisa radila, že potvrzení nemoci se píše za zvlášní potvrzení mimo zápočtový list a včera p. Jiřka 1 nejméně 2x u jiných dotazů psala, že to tak není ..... ale asi máte pravdu v tom, že raději budu mlčet jako vy. Já si spíš vždycky myslela, že toto forum je na řešení problémových nebo nových věcí - jako např. p. xy5 s přepočítáváním průměru u náhrady mzdy při neschopnosti, když přechází z jednoho čtvrtletí do druhého a pod. a ne pořád dokola opakování, že dovolená náleží za 21 odpracovaných dní, že nemoc se do zápočtového listu nepíše, že výpověď dohodou je právní nesmysl. Ale vy máte zjevně jiný názor, takže vám ve vašich fundovaných odpovědích přeji hodně zdaru. Rozčilovat vás již nebudu.
Jistě četla, i mě jste několikrát radila - děkuji za to. Ale asi jsem o něco chápavější už jen proto, že se nepovažuji za účetní, nýbrž za účtařku. Ano čtu i otázky typu "výpověď dohodou" apod... Co naděláte... Pokud Vás to tak vytáčí tak neodpovídejte :o)
A to vám přijde jako normální argument ? Takže třeba výpravčí se taky může učit za pochodu ? Nebo máte prostě vybrané profese, které se naprosto základní věci mohou učit za pochodu, zaměstnance kterým zpracovávají mzdy, výpočet dovolené atd. mohou poškodit, ale lékař ne ? Trochu divná logika. Znovu upozorňuju, že mi jde o opravdu naprosto základní věci, žádné vychytávky nebo nejasnosti. Ale taky máte pravdu - lepší neodpovídat. hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 4. 2009 11:36
Tento portál považuji již dlouhou dobu za velice užitečný pro mě jako začátečníka v účetnictví. Vždy jsem moc ráda, když dostanu odpověď od kohokoliv, jen ne od člověka, který se podepisuje ALL. Nikdo sem nepíše proto, aby byl ponižován, nebo opravován v pravopisu. Vážím si těch, kteří mi dokáží trpělivě poradit, ale Vás - ANI NÁHODOU.....Radši nekritizujte, když nedokážete pořádně poradit....