Termín vrácení daně po doručení plat.vým

• (neregistrovaný)

28. 4. 2009 16:39

Dobrý den ,podával jsem žádost o vrácení daně přes účetní zaměstnavatele do 31.3.asi tam bylo něco špatně vyplněné ,protože mi dnes přišel platební výměr(s přeplatkem na dani)měl bych dotaz jak dlouho má FÚ na vyplacení.Je tam uvedeno ,že je možné podat odvolání do 30.dnů.Vztahuje se odvolání i na přeplatek? A je možné se vzdát práva odvolání .Zkrátí se tím doba pro vyplacení? Moc děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 4. 2009 16:55

J (neregistrovaný)

Re: Termín vrácení daně po doručení plat
      Dost dobře nerozumím formulaci-žádost o vrácení daně přes účetní. Požádal jste zaměstnavatele o roční zúčtování a nebo jste podával daňové přiznání? V ročním zúčtování nefiguruje finannčí úřad.

• 28. 4. 2009 18:00

olin (neregistrovaný)

u zaměstnavatele ,jsem podepisoval růžový formulář,žádost o vrácení daně,paní účetní říkala, že přeplatek přijde poštou ,ale kvůli chybě ve formuláři , mi poslali jen nový platební výměr na přeplatek

• 28. 4. 2009 18:07

Jiřka1 (neregistrovaný)

A kdo Vám ho poslal? A jak vlastně vypadá ten "platební výměr na přeplatek"? To neznám, co to je? Píšete, že jste podepisoval růžový formulář - z toho soudím, že jste u zaměstnavate podepsal v daňovém prohlášení žádost o roční zúčtování daní. Toto zúčtování provádí zaměstnavatel ne FÚ a přeplatek na daních Vám také má vrátit zaměstnavatel (nejpozději se mzdou za březen).

• 28. 4. 2009 18:22

olin (neregistrovaný)

Platební výměr přišel z FÚ, je tam vypsaný stanovený zaklad daně ,slevy na dani ,daňové bonusy vyplacené a nevyplacené a protože mi účetní děti nezapočítávala ,vznikl mi přeplatek na daňových bonusech,který měl být vyplacen do 30.4.ale protože účetní špatně spočítala daňové bonusy na děti, ve výměru, který mi poslali je to opravené a spočítán správný přeplatek.

• 28. 4. 2009 18:35

Jiřka1 (neregistrovaný)

Ale pokud Vám něco poslal FÚ, tak by to znamenalo, že jste podával přiznání (nebo ho účetní za Vás vyplnila a Vy jste ho jen podepsal). Takže zřejmě bylo přiznání vyplněno špatně a FÚ místo navrácení daní poslal žádost o nějakou opravu nebo snad správně vypočítané přiznání. Nejlepší bude, když se domluvíte přímo s pracovnicí FÚ, která Vám tuto opravu zaslala.

• 28. 4. 2009 18:56

olin (neregistrovaný)

latební výměr přišel z FÚ, je tam vypsaný stanovený
      >>zaklad daně ,slevy na dani ,daňové bonusy vyplacené a
      >>nevyplacené a protože mi účetní děti nezapočítávala
      >>,vznikl mi přeplatek na daňových bonusech,který měl
      >>být
      >>vyplacen do 30.4.ale protože účetní špatně spočítala
      >>daňové bonusy na děti, ve výměru, který mi poslali je
      >>to
      >>opravené a spočítán správný přeplatek.
      >
      >Ale pokud Vám něco poslal FÚ, tak by to znamenalo, že
      >jste podával přiznání (nebo ho účetní za Vás vyplnila
      >a Vy jste ho jen podepsal). Takže zřejmě bylo přiznání
      >vyplněno špatně a FÚ místo navrácení daní poslal
      >žádost o nějakou opravu nebo snad správně vypočítané
      >přiznání. Nejlepší bude, když se domluvíte přímo s
      >pracovnicí FÚ, která Vám tuto opravu zaslala.

Děkuji , na FÚ zajdu , snad už tam nebude žádný problém

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).