Re: zálohová fa a daňový doklad
Vůbec nic...zaúčtujete do dubna a DPH uplatníte v řádném daňovém přiznání....
No, daňovým dokladem v těchto případech je právě ten doklad k přijaté platbě a ne konečná faktura...my požadujeme od dodavatelů ještě i tu konečnou fakturu...až na základě té účtujeme do nákladů...daňové doklady na přijaté platby účtujeme přes spojováky jen kvůli DPH...samozřejmě pokud je to v rámci měsíce, nepožadujeme daňový doklad k přijaté platbě a stačí nám konečná faktura s rozpisem základu a DPH.
Když si uplatníte DPH z daňového dokladku k přijaté platbě,tak už samozřejmě nemůžete z faktury, konečná faktura nám slouží už jen pro účtování na účet nákladů...když teda už nepošlou konečnou fakturu, zaúčtujte si ten daňový doklad jako klasickou fakturu s DPH....já jsem jen psal, jak to máme s konečnými fakturami u nás...
tak už to chápu děkuji moc,
takže můžu uplatnit dph v danovém dokladu a potom ho v konečné faktuře neuplatním.chápu to doufám dobře.
a nebo to můžu dát v dańovém dokladu do nulového zdanitelného plnění a potom ve faktuře si uplatním dph.může to tak být?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 4. 2009 6:20
chtěla jsem se zeptat na problém který mě už trápí dlouho,zaplatím zálohovou fa a firma (např.publikace) mi pošlou daňový doklad a to je zároveň i jako fa.
Musím teda do evidence zadávat daňový doklad - nebo ten být nemusí?A můžu to použít hned jako fakturu.
děkuji