Re: Zaměstnání starobního důchodce
Starobní důchodce může mít smlouvu jen na dobu určitou na dobu 1 roku.
Re: Zaměstnání starobního důchodce
Tak to je dobře. Ta smlouva se dodatkem může prodlužovat vždy nejvýše o další rok. Omezení dvou let pro důchodce neplatí. § 39, odst. 2, ZP.
Lekla jsem se, že mají smlouvy na 2 roky, to by přišli o důchod. § 37, odst. 1, zákona o důchodovém pojištění 155/1995.
Datum na dodatku
Jak máte prosím datované ty dodatky. Měla jsem teď kontrolu z OSSZ a nelíbilo se jim, že PP byl na dobu určitou do 31.12.2008 a dodatkem byl prodloužen do 31.12.2009, na kterém byl datum podpisu 31.12.2008., prý už je to rok a den. Ale mně se zase nezdá to sepisovat až v lednu, to už přece PP skončil a není co prodlužovat. Jak to sepisujete vy?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 4. 2009 8:09
Dobrý den, jsem nováček, potřeboval bych vědět, když je u nás zaměstnán důchodce na dobu určitou a teď mu končí. Musím s ním sepsat novou pracovní smlouvu nebo stačí jenom dohoda o prodloužení a musím ho odhlásit a znovu přihlásit na OSSZ a ZP a musím ještě něco udělat. Děkuji