Re: Ukončení PP
Mohu k tomu potvrzení o příjmech mít dotázek?
Já ho vydala automaticky a zaškrtla RZ nebylo provedeno. Pak za mnou přišli hoši, že nikde nepracovali a chtějí RZ udělat. Potvrzení mi nevrátili - založili kdo ví kde...
Takže se chci zeptat jestli je povinnost ho vydat automaticky, nebo čekat na požádání?
Díky
Povinnost máte 10 dnů od doby, kdy požádá. Já je vystavuji i těm, co během roku odešli, až koncem ledna zároveň s ostatními.
tak to bych bez vráceného originálu RZD neprovedla proto, že oni Vám mohou tvrdit, že ho někde založili a přitom si ho nechat provést u posledního zam-tele nebo provést daň.př. (v tomto případě bych vystavila kopii - napsala bych na to, že je to kopie - a ať si provedou daň.př.)
ELDP v letošním roce - dle informací, které mám, se již spěchat s vystavováním a odesíláním nemusí, protože to stačí až do 31. 1. 2010 (u zam-ců, kteří končí během r. 2009)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 4. 2009 10:58
Dobrý den,
zaměstnanec ukončil PP, jaké doklady musím vystavit jemu a co všechno musím odevzdat na OSSZ a ZP?
Moc děkuji
Lenka