Re: Nemoc-ukončení PP-lístek ke 14 KD ??
Tento problém jsme řešili už v lednu. Vše probíhá stejně jako by byl zaměstnaný co se týče OSSZ. Jen jsem neplatila náhradu mzdy. Potvrzení o trvání pracovní neschopnosti nosí dál k nám a my ho posíláme OSSZ. Ta bude vystavovat ELDP, my zbytek papírů k ukončení pracovního poměru (zápočtový list a nové potvrzení na ÚP - zde se vyplňuje nemoc, i když jsme jí neplatili my)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 4. 2009 12:16
Hezký den ..
zaměstnanec skončil PP na dobu určitou k 31.3.09,nemoc je od 27.3.09,doložil lístek k 30.4.09.. jelikož se první tři prac.dny neplatí,pak již není v prac.poměru .. má donést lístek na peníze ke 14 KD ?? .. nikde jsem o tomto nečetla .. jen to,že lékař má povinnost vystavit ke 14 KD a pak k poslednímu dni v měsíci .. můj názor je to,že by ho mít nemusel .. nic neplatíme .. co vy na to ??? donesl jen k 30.4.,který posílám s III.dílem na OSSZ ..
díky moc