Re: první zaměstnanec a mzda
.. dobrá připomínka .. ale chtěla bych vidět toho,kdo to dodržuje .. např. kuchař nebo servírka jsou ve 3 a mají mít zaručenou mzdu 9 800 ,- .. ale říkejte to soukromníkovi .. ani náhodou .. vůbec je to nezajímá ..
.. no a se synovým bývalým zaměstnavatelem nehnul ani obl.inspektrát práce .. když mu toto napsal do zápisu .. dokonce syna odhlásil na ZP a OSSZ,i když s ním PP neskončil,protože chtěl po synovi podepsat dohodu o skončení PP/PP měl v PS na dobu neurčitou/,syn odmítl .. on se s tím vůbec nezabýval .. OIP mu napsal černý na bílým,že pokud nemá doklad /podepsanou dohodu/,nemá ukončen PP .. zaměstnavatel stále tvrdí,že má pravdu .. :-)
No to je teda síla, měla jsem za to, že právě inspektorát práce může takovému zaměstnavateli uložit sankce a nejen, že udělá zápis a hotovo!! Takového zaměstnavatele bych žalovala o neplatnost rozvázání PP. Tím samozřejmě nechci házet zaměstnavatele do jednoho pytle...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 4. 2009 12:55
Dobrý den,
chtěla by jsem požádat o kontrolu, se mzdami teprve začínám.
zaměstnanec 1 měsíc, hrubá mzda 8tis., odpočet na zaměstnance + 2 děti
vychází mi: čistá mzda 7120, daňový bonus 1780 a celkem mu mám dát k výplatě 8900kč. o daňový bonus mám požádat na fú nebo jakým způsobem to mám provést.
moc děkuji za každou radu