Nonstop provoz-rozvržení směn,přesčasy

• (neregistrovaný)

1. 5. 2009 15:55

Prosím, zajímalo by mě, jestli je mou povinností "dát" kolegyni jednu svou směnu, když pracujeme čtyři v systému krátký/dlouhý týden v nepřetržitém provozu a na mně v květnu vychází 17 směn, jí 14 a to se jí nelíbí. Minulý měsíc zase mně vycházelo pouze 14 směn a jí víc. Podle mě to takto prostě vychází tím střídáním krátký/dlouhý týden a přijde zase měsíc, kdy ona bude mít např. 17 směn a ja méně...
    Ohání se tím, že bych měla moc přesčasů a to podle zákona nelze. Podle zákona máme mít pracovní dobu 37,5 hodiny týdně, přesčasy mohou být max. 8 hodin týdně a max. 150 hodin za rok. Ať počítám jak počítám, v květnu to prostě ve čtyřech lidech není možné utáhnout tak, abychom se všechny vešly do tohoto limitu 8 hodin přesčasů/týden. Mně osobně více přesčasů nevadí, ale nemůže s tím být nějaký problém, když budu pracovat nad povolenou délku přesčasů? I kdybych jí jednu svou směnu darovala, stále budu nad tímto limitem a teď už by nad ním byla i ona, stejně jako naše třetí kolegyně, které také vychází 17 směn.
    Je to mé první zaměstnání, budu ráda za každý názor. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).