Zrušení registrace k DPH

• (neregistrovaný)

2. 5. 2009 16:05

Zdravím. Rád bych poprosil znalé účtařky či pokud se tady nacházejí i daňoví poradci oradu.
    Jsme malá firma, která má své sady s ovocem. Toto ovoce buď prodáváme jako zboží nebo dál zpracováváme jako mošt.
    Jsme plátci DPH pouze dva roky. Zrušili jsme registraci k DPH k 30.4. Na vstupu jsme si nemohli odpočítat žádnou DPH ze zásob.
    Rád bych poprosil zkušenější osůbky s radou, zda tedy nemusíme
    v tomto případě ze zbylých zásob zase odvádět státu DPH. Jedná se o velké zásoby a nerad bych odváděl státu daň, když jsem si ji nemohl na vstupu odpočítat.!!!
    Při pročítání zákonu o DPH jsem se dočetl, že pokud nebyl uplatněn odpočet na vstupu není co dodaňovat. Máte prosím někdo s tímto zkušenost????? Hlavně prosím neodpovídat dle §.
    Tyto § mám pročteny, rád bych znal vaše názory. Chtěl bych to spíše prodiskutovat.
    Děkuji Honza

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 5. 2009 14:27

anonym (neregistrovaný)

Re: zrušení registrace k DPH
      Při zaregistrování k DPH je možno uplatnit DPH ze zásob pořízených od plátců 1 rok před registrací. DPH lze uplatnit v 1. DaP k DPH.
      Pokud máte na skladě zásoby, které jste měl na skladě v době, kdy jste se stal platcem a z těchto zásob jste si neuplatnil DPH v 1. DaP k DPH, pak z těchto zásob DPH odvádět nemusíte (budete ale muset prokázat).
      Pokud jde o zásoby, které jste pořídil jako plátce a z těchto zásob bylo uplatněno DPH na vstupu, pak musíte při zrušení registrace z těchto zásob DPH odvést.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).