Re: neschopenka
lékař může vystavit PN až 3 dny zpětně, ale nějak nerozumím tomu, proč v nemocnici Vám nechtějí neschopenku vystavit
Vy jste byla přijata do nemocničního ošetření a to se Vás nezeptali, zda chcete neschopenku? Nebo jste řekla, že neschopenku vystavit nechcete a až teprve nyní jste si to rozmyslela a neschopenku chcete?
Přece mohou někoho přivézt záchrankou do nemocnice v bezvědomí - neschopenku mu také nevystaví? Vždyť může být v bezvědomí delší dobu.
To, že na Vás zam-tel tlačí a chce neschopenku, se mu vůbec nedivím, protože mzdová účetní musí mít správně navedené dny nemoci (pokud jste tedy byla nemocná).
Asi to bude chtět řešit s OSSZ, jak postupovat. Na III. dílu neschopenky je kolonka na písemný souhlas k uznání doč. PN za více než 3 KD, ale to vypisuje na vystavenou neschopenku, takže ji někdo stejně musí vystavit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 5. 2009 12:06
Dobrý den,
dne 15. 4. jsem se ocitla v nemocnici a do dneška nemám neschopenku. Nemocnice mi ji nechce vystavit, protože prý jsem si ji nevyžádala do 3 dnů a že mi ji vystaví OSSZ. Zaměstnavatel na mě tlačí, protože byl konec měsíce. Co mám dělat
Děkuji za odpověď Lucka