Re: OT: Kafé jako úplatek na FÚ
Souhlasím. Vstřícnost FÚ je většinou výhodná pro obě strany. FÚ ušetří vstřícným jednáním dost práce a času nejen vám, ale i sobě - oproti tomu, kdyby museli postupovat předepsaným úředním postupem. V podobných případech si též myslím, že stačí úsměv, poděkování a příjemné jednání. O kafi nebo něčem podobném bych uvažovala v případě, že by mi na FÚ vyšli nějak výrazně vstříc a opravdu mě zachránili od nějakého průšvihu. Pak bych tu pozornost nenazývala úplatkem, ale spíš poděkováním.
Re: OT: Kafé jako úplatek na FÚ
.. V POSLEDNÍM měsíci se mi stalo,že z FU volali,že jsem udělala chybu nebo že chybí nějaké doklady v přiznání .. bylo to 4x,ani jednou neměli pravdu,vše se vysvětlilo po telefonu,nejdříve byli trochu nepříjemní,ale po vysvětlení se omluvili,já jsem děkovala,že jsme si to vysvětlili a to bylo vše .. my uděláme chybu,oni udělají chybu .. takže toto bych také řešeila jen poděkováním .. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 5. 2009 7:55
Dobrý den, prosím o Vaše zkušenosti. Účtuju asi 5 let. Teď se mi 2x po sobě stalo, že jsem měla chybu v přiznání (k dani silniční a Vyúčtování daně z příjmů...). Paní na FÚ byly hodné a nechaly mě, abych přinesla opravené a jenom to vyměnily za špatné. Dáváte nějaký "úplatek" jako kafé, apod? Díky za odpověď :-))