OT: Kafé jako úplatek na FÚ

• (neregistrovaný)

5. 5. 2009 7:55

Dobrý den, prosím o Vaše zkušenosti. Účtuju asi 5 let. Teď se mi 2x po sobě stalo, že jsem měla chybu v přiznání (k dani silniční a Vyúčtování daně z příjmů...). Paní na FÚ byly hodné a nechaly mě, abych přinesla opravené a jenom to vyměnily za špatné. Dáváte nějaký "úplatek" jako kafé, apod? Díky za odpověď :-))

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 5. 2009 8:11

DM (neregistrovaný)

Re: OT: Kafé jako úplatek na FÚ
      Oni sobě ulevili, aby vám nemusely psát výzvu, a nemusely kolem toho papírovat a vyřizovat agendu. Úsměv a příjemné jednání stačí.
      Ale pro svůj dobrý pocit jim klidně něco můžete dát.

• 5. 5. 2009 8:33

m. (neregistrovaný)

Dává Vám paní na FÚ, která něco zkonila, kafe nebo bonbošku?
      Mně nic, jen se párkrát omluvila.

• 5. 5. 2009 8:55

Eva M.

Souhlasím. Vstřícnost FÚ je většinou výhodná pro obě strany. FÚ ušetří vstřícným jednáním dost práce a času nejen vám, ale i sobě - oproti tomu, kdyby museli postupovat předepsaným úředním postupem. V podobných případech si též myslím, že stačí úsměv, poděkování a příjemné jednání. O kafi nebo něčem podobném bych uvažovala v případě, že by mi na FÚ vyšli nějak výrazně vstříc a opravdu mě zachránili od nějakého průšvihu. Pak bych tu pozornost nenazývala úplatkem, ale spíš poděkováním.

• 5. 5. 2009 9:10

IB (neregistrovaný)

.. V POSLEDNÍM měsíci se mi stalo,že z FU volali,že jsem udělala chybu nebo že chybí nějaké doklady v přiznání .. bylo to 4x,ani jednou neměli pravdu,vše se vysvětlilo po telefonu,nejdříve byli trochu nepříjemní,ale po vysvětlení se omluvili,já jsem děkovala,že jsme si to vysvětlili a to bylo vše .. my uděláme chybu,oni udělají chybu .. takže toto bych také řešeila jen poděkováním .. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).