Re: Práce v ČR a v Anglii - DPFO
Poradím alespoň základ: v ČR zdaní všechny příjmy (včetně angl.), bude potřebovat potvrzení od plátce příjmu nebo od místního FÚ o příjmech a odvedené dani v Anglii. Najděte si příslušnou smlouvu o zamezení dvojího zdanění (pokud ji s GB máme) a podle ní započtete daň zaplacenou v Anglii s daňovou povinností v ČR.
Re: Práce v ČR a v Anglii - DPFO
U příjmů od českého zam-tele budete k hrubé mzdě připočítávat pojistné hrazené zam-telem (je to na potvrzení o příjmech). U příjmů z Anglie budete muset pravděpodobně navýšit hrubý příjem o pojistné, které by se z tohoto příjmu hradilo v ČR - to si ještě raději ověřte, protože to jsem v praxi ještě neviděla, jen jsem o tom četla. Třeba ještě poradí někdo, kdo už má praktickou zkušenost s takovými příjmy. Já naštěstí zatím řešila jen příjmy, z nichž se u nás pojistné neodvádí...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 5. 2009 9:37
Dobrý den, prosím o radu k následujícímu "problému": Jedná se o podání daň přiznání za rok 2008 slečna pracovala do 30.6.2008 v ČR a má potvrzení o zdanitelných příjmech , od cca 15.7.2008 doposud pracuje v Anglii, protože odpracovala v ČR více jak 183 dní má povinnost podat daň přiznání. Prosím zda by mi mohl někdo, zkušenější, nebo někdo kdo už se stímto setkal poradit, jaké dokumenty bude potřebovat dodat z Anglie (potvrzení o příjmech) a jak se tyto příjmy daní celkem, nebo zvlášť v každé zemi? Vůbec netuším , tak se omlouvám jestli dotaz je položen né příliš chytře.
:-)