Re: Studen a peněžní dar.
To je takový problém sepsat s ním jednoduchou dohodu o provedení práce na to sčítání? Podepíše prohlášení a neplatí žádnou daň, firma to má v nákladech. Dar leda nedaňově.
Takže státní správa si může rozdávat "dary" jen tak mýrnykstýrnyks,neplatí zde žádné zásady o odměně za práci (hoch dělal přece sčítání), neplatí zde žádné zastírání skutečného stavu stavem formálním, no to se pak nedivím našim daním. A hlavně - "dar" nejde ze mzdových prostředků, které lze potom nečerpané rozdělit mezi ouředníky.
Děkuji za uznání,dovedu pochopit, že jsou lidi, kteří čekají ve stresu na radu nebo ujištění . Odhadla jste to dobře - opravdu jste mě dostala tou státní správou, už jsem se dlouho tak nepobavila.
A pro xy5 - u Ilonky jsem odhadla super podanou nadsázku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 5. 2009 12:38
Prosím co pro nás jako pro zaměstnavatele plyne, když dáme studentovi peněžní dar např. Kč 700,-. Děkuji