Re: DHIM
>Dobrý den. Nastoupila jsem do firmy a po kontrole účtů
>jsem zjistila že na 042 visí z roku 2004 nádrž za
>160000 Kč. Mohu ji převést na účet 022 s letošním datem a
>odepisovat? Nebo jak jinak účtovat? Nádrž se stále
>používá. Děkuji.Osobně bych zjistila od kterého roku se používá, udělala zpětně odpisy účetní a až v tomto roce bych uplatnila daňové odpisy. Podložila bych protokolem o zařazení s uvedeným datem zahájení užívání. Zpětně by mohli uplatnit daňové odpisy jen formou dodatečného daňového přiznání.
uděláte dodatečné daňové příznání a nachystejte všechny doklady ke kontrole -když se něco opravuje na FU, tak je pak vždy kiontrola
a nezapomínejte, že je prac. krize a český státní úředník chce ukázat jak je důležitý
- tento Váš problém proberte s daňovým poradcem
a zde rady berte s nadhledem - né vždy se dá o ně opřít
zdravím
A to by nemohla zařadit a začít odepisovat letos? Vždyť přeci můžu začít odepisovat i později.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 5. 2009 13:03
Dobrý den. Nastoupila jsem do firmy a po kontrole účtů jsem zjistila že na 042 visí z roku 2004 nádrž za 160000 Kč. Mohu ji převést na účet 022 s letošním datem a odepisovat? Nebo jak jinak účtovat? Nádrž se stále používá. Děkuji.