Re: srážky ze mzdy
po nabytí právní moci u všech třech pohledávek bude srážet dle pořadí,jak vám přišly časově :
1/nepřednostní - až vysrážíte celou pak
2/přednostní
3/přednostní
dokud nebudete mít nabytí právní moci,budete deponovat částku a odešlete po nabytí pr.moci na nepřednostní podhledávku ..
Re: srážky ze mzdy
Jenom to trochu doplním. Z první třetiny srážíte podle pořadí, z druhé třetiny srážíte přednostní.
Protože vám první přišla nepřednostní, začnete srážet 1/3 na ni. Potom vám přišla druhá v pořadí přednostní, takže z druhé třetiny srážíte na 1. přednostní.
Částka zabavitelná bez omezení se v takovém případě přičítá k přednostní exekuci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 5. 2009 14:24
Dobrý den,
prosím o radu,na jednoho našeho zaměstnance mi přišel papír na srážky ze mzdy,tzn.usnesení o vyrozumění a to na nepřednostní pohledávku, za další dny mi přišel další papír a to na přednostní pohledávku, další den přišlo další usnesení na přednostní pohledávku,tzn.mám jednu nepřednostní (přišla první) pak dvě přednostní přišly jako druhá a třetí v pořadí do firmy.Jsou to všechno částky ve stovkách tisíc.
1,mám to srážet ze mzdy? nebo čekat na exekuční příkaz?
2,bych chtěla poprosit o pořadí srážek?
děkuji předem Andrea