Datum zařazení stavby - zaúčtování???

• (neregistrovaný)

5. 5. 2009 15:36

Moc prosím o radu týkající se zařazení stavby. Samozřejmě mám kolaudační rozhodnutí, které jsem obdržela v dubnu. Problém je, že nabylo právní moci 31.3.

Jsem z toho opravdu zmatená, do března už nedokáži navýšení budovy zaúčtovat.

Tohle je už druhý blok, který se zařazuje, na tom předešlém byly na rozhodnutí dva datumy - datum nabytí právní moci a datum kdy to přišlo - což bylo logičtější.

Můžete mi prosím někdo vysvětlit, jak správně datumově zařadit stavbu a kdy tedy mám teď začít odepisovat (odepisuji měsíc po žařazení)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 5. 2009 6:43

anonym (neregistrovaný)

Re: Datum zařazení stavby - zaúčtování??
      Dlouhodobým hmotným majetkem se stávají pořizované věci uvedené do stavu způsobilého k užívání, kterým se rozumí dokončení věci a splnění technických funkcí a povinností stanovených zvláštními právními předpisy12) pro užívání (způsobilost k provozu). Obdobně se postupuje v případě technického zhodnocení.
      Z uvedeného vyplývá, že zařadit bylo možno nejdříve ke dni 31.3., ale jelikož jste o nabytí právní moci byli vyrozuměni až v dubnu, pak bych zařadila ke dni, kdy jsem se o nabytí právní moci dověděla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).