Dohoda o PP

• (neregistrovaný)

6. 5. 2009 10:51

Včera mně na kontrole SZ říkali, že DPP se nesmí slučovat s činností , kterou organizace vykonává. V zákoně jsem toto omezení nenašla. Nevíte někdo jak to s tím je. Jsme projekční kancelář a občas pro nás něco kreslí studenti na DPP - nevím proč bych jim na pár hodin musela uzavírat DPČ.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 5. 2009 13:49

J (neregistrovaný)

Re: Pájo, co vy na to?
      tak jestli to tak je, tak bych docela chtěla znát názor odborníků , protože rady zde jsou většinou shodné s vaším názorem ( a ja si to také tak myslela)

• 6. 5. 2009 17:32

hani (neregistrovaný)

To je špatně vysvětlen zákon - tam je psáno, že pracovník např. řidič může pro tu samou firmu pracovat i na DPP, ale nesmí to být ta samá práce - řidič
      tak nevím kde je problém - účetní mjusí vše umět vysvětlit a dokazovat, že státní úředník nemá pravdu

• 7. 5. 2009 11:40

Katuška (neregistrovaný)

Ano, taky si myslím, že je to blbost, třeba si to plete ještě s jinou tezí, že firma má provozovat svou činnost výhradně prostřednictvím zaměstnanců, to je ale namířeno proti švarcsystému a nikoli proti DPP. Trvala bych na tom, že takové ustanovení neznám, a ať mi jej tedy ukáží v zákoně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).