Druh práce na dohodu o PP

• (neregistrovaný)

6. 5. 2009 11:33

Včera mně na kontrole SZ říkali, že DPP se nesmí slučovat s činností , kterou organizace vykonává. V zákoně jsem toto omezení nenašla. Nevíte někdo jak to s tím je. Jsme projekční kancelář a občas pro nás něco kreslí studenti na DPP - nevím proč bych jim na pár hodin musela uzavírat DPČ.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 5. 2009 11:43

VH

Re: druh práce na dohodu o PP
      Zákoník práce ani jiný právní předpis takové omezení neobsahuje, stejně jako to, že by DPP nemohla být uzavřena na práce, které se opakují. Platí pouze to, že zaměstnavatel plní své úkoly PŘEDEVŠÍM zaměstnanci v pracovním poměru (§ 74 odst. 1 ZP), ale na straně druhé ZP již neobsahuje žádné limitují podmínky, za nichž by bylo možné dohody o pracích konaných mimo PP uzavírat, jako tomu bylo podle zákoníku práce z roku 1965 do konce roku 2006. Výběr vhodného pracovněprávního vztahu tak závisí výlučně na zaměstnavateli, resp. na dohodě obou účastníků.

• 6. 5. 2009 13:57

J (neregistrovaný)

teď jsem si teprve všimla odpovědi na otázku položenou níže, myslíte si tedy, že ze strany kontroly to bylo jenom takové bububu, a nebo by skutečně mohlo dojít na klasifikaci tohoto, jako obcházení zákona (aby se nemuselo platit ZP a SP a tím i vyšší daně) , jedná se mi o to, že DPP jsou právě kvůli tomu hojně používané a nerada bych se dostala dříve či později do nějakých problémů

• 6. 5. 2009 14:22

pája

Já myslím, že VH to posala naprosto přesně a je zbytečné pátrat po §, protože nějaké dámy ze soc. si vymýšlejí a sekýrují, aniž by k tomu ten zákonný důvod měly.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).