Pracovní úraz v ochranné lhůtě

• (neregistrovaný)

6. 5. 2009 14:57

Prosím o radu.zaměstnanec skončil PP 1.5.2009.od 2.5. zaměstnán u jiné firmy(1 zaměstnavatel).Prac.úraz se stal 27.4.v naší firmě,neschopenka byla vystavená 4.5.Může mi někdo poradit co s tím?
    III.díl si ponechám ve firmě,nebudu nic platit,IV.díl pošlu spolu s přílohou k žádosti o nem.dávky na soc.Mám ho už odhlášeného ze SP,ZP.na ZP zřejmě napsat N od 4.5. a náhradu za ztrátu na výdělku po dobu nemoci bude platit naše firma nebo resp.pojišťovna?Jsem z toho jelen.je to složité.Kdo toto vymýšlí měl by si to v praxi vyzkoušet.děkuji moc za každou radu.M

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 5. 2009 15:54

IB (neregistrovaný)

Re: pracovní úraz v ochranné lhůtě
      ..nechápu,jak může být zaměstnán od 2.5.09 u jiného zaměstnavatele a mít neschopenku od 4.5.09 a chcete jí platit vy ?? to už je na novém zaměstnavateli,jestli mu vznikl PP a měl započitatelný příjem .. pokud by nebyl nikde zaměstnán,problém bych v tom neviděla .. ale takto ??

• 6. 5. 2009 18:15

xy5

Re: pracovní úraz v ochranné lhůtě
      to je nějak divně zamotané
      on u Vás ukončil PP 1.5. (to mu opravdu ještě platíte svátek?) - ale když jste se tak dohodli, budiž
      27.4. se mu u Vás stal úraz, on převzal od Vás zápočtový list a nastoupil 2.5. u jiného zam-tele (to opravdu již 2.5. pracoval? byla to sobota), 4.5. šel k lékaři a tam nahlásil, že je to v souvislosti s úrazem, ale on již pracuje u dalšího zam-tele
      přece, kdyby byl nemocný, tak nebude nastupovat k dalšímu zam-teli, neboť mu musí být jasné, že mu to jako pracovní úraz neuznáte
      nastoupil vůbec k novému zam-teli?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).