Dohoda o provedení mzdy - výše mzdy

• (neregistrovaný)

6. 5. 2009 19:30

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat jestli mzda na dohodu o
    provedení práce musí být minimalní 48,10Kč?Nebo existuje nějaký výjímka, kterou by se mohl zaměstnavatel bránit. V zákoníku práce jsem to ještě nenašla, ale na jiných stránkách.( http://www.klo.cz/info-servis/mzdy/minimalni-mzda.php) to tak píšou,ale vzápětí tam je ještě větička: Odměňování prací konaných na základě dohod se řídí zákoníkem práce, ale není upraveno zákonem o mzdě. Zákon nestanovuje minimální nebo maximální výši odměny.( http://www.klo.cz/info-servis…dy/pracovne-pravni-vztahy.php) tak jsem z toho jelen. Můžete mi pls někdo vysvětlit jak to tedy je?

Jezdím na dětské tábory jako vedoucí a mzda, kterou za to dostanu se mi už dva roky nezdá, tak se chci letos trochu bránit.

Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 5. 2009 20:04

janina (neregistrovaný)

Re: dohoda o provedení mzdy - výše mzdy
      Já myslela, že dělat vedoucí dětem na táboře je koníček a ne výdělečná akce

• 7. 5. 2009 4:48

mortiana (neregistrovaný)

sepisuji s nami dpp,
      konicek to je, ale za 17 dní osmńactihodinove prace kazdy den dostavat 10,83Kc/hod hrubeho mi prijde uz hodne drsne. Chci proto aspon minimalni 48,10 (v tom zapoctenou stravu, jidlo, ubytovani) Coz mi za tu zodpovednost prijde uz aspon trochu normalni.

• 7. 5. 2009 11:53

Katuška (neregistrovaný)

I u DPP musí dodržet minimální mzdu (a zaručenou mzdu, která se odvíjí od charakteru vykonávané práce) - viz par 111 a 112 zákoníku práce, aktuální výši minimální mzdy a zaručené mzdy, včetně charakteristiky prací najdete v Nařízení vlády 567/2006 Sb.

Vedoucí na táboře bude mít určitě vyšší zaručenou mzdu než je ta minimální.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).