Re: Zaměstnání malého rozsahu - SP a ZP.
Váš SW se asi řídí tím,že jste u něj zadali ZMR. Z tohoto se ZP odvádí. Dopočet z rozdílu mezi min.VZ a výdělkem musíte tedy provést ručně, pokud nedoložil, že nemá jinde zaměstnání s odvodem z min.VZ.( ZMR jistě nemáte na funkci jednatele , ale na prac.činnost).
Nebo to bude tím, že plat je 2.000,00 Kč. Zrovna včera jsem byla na kontrole na VZP, ptala jsem se na to a tam mi řekli, že zdr.pojištovna výraz "zaměstnání malého rozsahu" nezná, ale při dohodě o pracovní činnosti do částky 1.999,00 Kč měsíčně a zároveň pokud to splňuje ZMR pro sociálku, tak se z toho zdr.poj. neodvádí. Prý je to jedna z vyjímek, kdy se zdr.poj. neplatí. Ještě jsem včšak neměla čes to hledat v zákoně.Takže možná je problém v té částce.
Ano, do 1.999,- Kč se neplatí, od 2.000,- Kč ano!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 5. 2009 11:04
Dobrý den, potřebuji ujasnit. Jednatel má uzavřený pracovní poměr "zaměstnání malého rozsahu". Stanovený měsíční plat je 2.000,-Kč. Na SP je přihlášený a odvádí ze stanovené mzdy - tak nám to i na SP schválili. Řeším ZP - doposud odvádíme z 8.000,-Kč, ale software mi vypočítává odvody pouze ze 2.000,-Kč. Je to tak správně? Děkuji.