Dobrý den, zítra končím v zaměstnání a zajímalo by mě, kolik mám nárok na letošní dovolenou. Nebyla jsem nemocná a letošní dovolenou jsem si ještě nečerpala. Máme za rok 20 dní. Vítě, naše mzdová účetní mi sdělila, že mám od 1.1.09 do 12.5.09 (tj. den, kdy končím) nárok jen na 5 dní dovolené a to se mi nějak nezdá. Můžete mi prosím poradit, jak je to správně a popř. odkaz na paragraf, abych to mohla kdyžtak "dát k nahlédnutí" naší mzdovce, aby si to proštudovala? Děkuji
Re: konec PP a dovolená
6,5 dne, § 212 2) Poměrná část dovolené činí za každý celý kalendářní měsíc nepřetržitého trvání téhož pracovního poměru jednu dvanáctinu dovolené za kalendářní rok.
Re: konec PP a dovolená
20 dní dovolené na rok 2009. Pokud končíte k¨12.5.09 máte nárok na 6,5 dne dovolené. 20 dní : 12 měsíci= 1,66 Nárok na dovolenou je tedy 1,66 * 4 měs=6,64 dní dovolené.
11. 5. 2009 12:04
Dobrý den,
zítra končím v zaměstnání a zajímalo by mě, kolik mám nárok na letošní dovolenou. Nebyla jsem nemocná a letošní dovolenou jsem si ještě nečerpala. Máme za rok 20 dní. Vítě, naše mzdová účetní mi sdělila, že mám od 1.1.09 do 12.5.09 (tj. den, kdy končím) nárok jen na 5 dní dovolené a to se mi nějak nezdá. Můžete mi prosím poradit, jak je to správně a popř. odkaz na paragraf, abych to mohla kdyžtak "dát k nahlédnutí" naší mzdovce, aby si to proštudovala? Děkuji