Re: sleva na poplatníka
Ale on má 2 různé PP, ten 1. ukončil dohodou a ten 2. je na dobu určitou. Samozřejmě jsem oba zdanila, ale jen u jednoho jsem dala slevu na poplatníka, a to u toho 2. který vzniknul 6.4.
Snad je to dobře protože je to méně než 1/2 měsíce - tak nějak si to zkouším logicky zdůvodnit...
Já jsem pochopila, že má 2 PP. Sice nevím, proč jste to neřešili dodatkem, ale to není podstatné. Pokud má zaměstnanec 2 nebo více příjmů u jednoho zaměstnavatele v jednom měsíci, daní se dohromady.
Tak to teď nevím co s tím... Mě to hází 2 výpl. pásky... Ale to by snad nemusel být problém, ne? O RZ si s největší pravděpodobností požádá u mě, stejně dostane i 2 potvrzení o zd. příjmech. A teď jsem ještě narazila na další maličkost. Na přehledu pro ZP mi to vyhazuje počet zaměstnanů jako kdyby tam byl 2x. Nevím jestli to je nějak zásadní, nebo ne? Když má ty 2 různé hlavní PP v jednom měsíci.
Můj program požaduje zapsat druhý PP jako vedlejší, s odvolávkou na číslo zaměstnance na prvním PP. Základ daně u vedlejšího PP pak je nulový a částka se přičte k základu daně na tom prvním PP. Myslím, že jestli to váš program neumí, měl by umožňovat zadat data ručně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 5. 2009 12:47
Mám člověka, který 5.4. skončil a 6.4. má nový PP na dobu určitou z důvodu, že od 6.4. je st. důchodce. Dala jsem mu 2 výplatní pásky a na jedné není sleva na poplatníka, koukám, že jsem to dala na ten který končil 5.4. Vadí to, nebo je to jedno, když jsem jeho jediný zam-tel? Nebo bych měla dodržet časovou posloupnost a dát slevu na PP, který končil? 5.000,- přesáhnul, takže srážková daň by ani u jednoho PP nehrozila.