§ 13a obchodního zákoníku je nemilostivý ...
Na fakturách, obchodních dopisech (i e-mailech), smlouvách a na webových stránkách prostě vaše jméno, příjmení, místo podnikání, IČ a údaj o zápisu do jiného rejstříku být musí.
Příklad:
Jan Novák
Pražská 20
602 00 Brno
IČ: 123 45 678
Podnikatel je zapsán do živnostenského rejstříku.
Ale jinak doménu můžete mít dle libosti ... klidně i www.kopani-kanalu.cz :-)
Díky za odpověď!!
A kdybych tohle obešel tak, že stránky udělám přesně jak jsem říkal v prvním případě (tj trošku podobně jako mívají stránky registrovaných fierm s.r.o. nebo a.s.), a někam úplně dolů bych napsal malým písmem všechny náležitosti jako je jméno, adresa a IČ, bude to z pohledu zákona OK?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 6. 2011 11:08
Jsem OSVČ nezapsaná v obchodním rejstříku. Můžu svoje služby propagovat kupříkladu na stránkách "www.kopani-kanalu.cz" a v hlavičce mít jen Kopání kanálů a pak hned obsah - nebude tam nikde uvedené moje jméno (trošku podobně jako mívají stránky registrovaných fierm s.r.o. nebo a.s., ale v žádném případě bych se nesnažil záměrně navodit iluzi, že jsem firma!!!), nebo musím mít stránky "www.jan-novak.cz" a v hlavičce mít třeba "Jan Novák - Kopání kanálů"?
Jde mi čistě jenom o propagaci na webu. Na hlavičkovym papíře, fakturách a při veškerym právnim styku bych pochopitelně používal jako název jenom "Jan Novák, IČ000000" atd...
Příklad je samozřejmě čistě hypotetickej, nejmenuju se Jan Novák a nepodnikám v oboru kopání kanálů. :)