Výpočet pravděpodobného průměr. výdělku

• (neregistrovaný)

12. 5. 2009 9:07

Můžu se zeptat jak bude vypadat výpočet pravděpodobného prům.výdělku zaměstnance, který 20.4.2009 nastoupil a 23.4. onemocněl?Hodinová mzda - 69 Kč (prémie má pohyblivé od 0-30%)?Matika není zrovna můj obor.Děkuji za pomoc
    A kolik % prémií mám dát,to určuje asi zaměstnavatel,že? I když za ty 2 odpracované dny se asi nepozná, zda to bude pracant či nikoliv.Mockrát děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 5. 2009 9:43

xy5

Re: výpočet pravděpodobného průměr. výdě
      musíte se zeptat nadřízeného, zda mu nějaké prémie dá, pokud ne, tak budete pravděp. průměr mít základ (pokud nepracuje v ZPP apod.)
      a než začnete platit náhradu mzdy za nemoc, tak by měl kromě potvrz., že PN trvá k 30.4., také doložit, že nemá vyčerpanou podpůrčí dobu (pokud nemáte doloženo, tak zatím neplaťte náhradu - dokud nedoloží)

• 12. 5. 2009 13:06

tami (neregistrovaný)

To znamená jako že, 1 rok před tím než nastoupil u nás měl pracovní neschopnost někde jinde? A jakým způsobem se to dokládá? V době od 14.7.2008 - 19.4.2009 byl veden na Úřadu práce. Mám si já nebo on požádat o doklad u nich? Děkuji předem za urychlenou odpověď,termín výplat se nebezpečně blíží

• 12. 5. 2009 13:18

xy5

ano, měl by Vám doložit Potvrzení o dobách PN uchazeče o zaměstnání (na vyžádání mu ho vydají - alespoň u nás to zam-ec, pokud jsem to potřebovala, přinesí)
      jde o to, abyste měla doložených alespoň 14 - 15 KD, abyste mohla zaplatit náhradu, pak předáte OSSZ a ta už bude podp. dobu sledovat sama
      příp. by mohl napsat čestné prohlášení, že v období od... do.... byl/nebyl nemocen (při dlouhodobé nemoci - nad 14 KD jsem předala kopii mnou potvrzenou, že souhlasí s originálem na OSSZ a také to stačilo) - zam-ec se vrátil z dlouhodobého pobytu v zahraničí, proto nemohl doložit

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).