Hlavní navigace

Dodatek ke smlouvě

  • (neregistrovaný)

    12. 5. 2009 11:14

    Jen se potřebuji ujistit, že je můj názor správný. A pokud ne, tak prosím o jeho opravu.
    Zaměstnanci mají smlouvu, kde jsou vypsané údaje jako den nástupu, druh práce, na jak dlouho se PP sjednává, zkušební doba, kolik hodin týdně činí prac. doba, na kolik směn pracují a ještě pár věcí, které pro tento dotaz nejsou důležité. Hlavní, co mě zajímá je odstavec "Mzdové podmínky se sjednávají dle vnitřního mzdového předpisu firmy a jsou konkretizovány v dodatku ke smlouvě." Tento dodatek, který zaměstnanec obdrží se smlouvou, je také podepsán zaměstnancem. A mě by zajímalo, jestli je možné tento dodatek měnit bez podpisu zaměstnance. Konkrétně jde o 2 případy.
    1) zaměstnanec má smlouvu jako mechanik ve výrobě, asi po roce jsme z něj dodatkem udělali vedoucího oddělení (takže povýšil), jenže se moc jako vedoucí neosvědčil, takže ho chceme zase přeřadit na práci mechanika ve výrobě. Ale zaměstnanec prohlásil, že nic takového nepodepíše (samozřejmě se mu nechce z vedoucí pozice zpět do výroby, svoji roli hraje také samozřejmě finanční stránka věci). Můžu ho tedy vrátit zpět do výroby a platit ho zase jako mechanika, aniž bych potřebovala od něj podepsaný dodatek?
    2) do konce loňského roku jsme měli ve firmě dvousměnný provoz s tím, že ve vnitřním mzdovém předpisu byla stavonená hodinová mzda + příplatek za směnnost. Od ledna poklesly zakázky, takže stačí jen ranní směna. Vedení teď chce připravit dodatky ke smlouvám, kde bude stanovená hodinová mzda + příplatek za směnnost jen v případě, že zaměstnanci odpolední směnu odpracují. Reakce od některých zaměstnanců bude ta, že prostě dodatek odmítnou podepsat. Můžu i přesto dát pokyn naší mzdovce, aby příplatky za směnnost stáhla a nechala lidem jen hodinovku?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).