Re: dobrá účetní - kde nabrat zkušenosti
Literaturu odbornou najdete na internetu nakladatelství ANAG,Grada a další, zadat do vyhledávače knihy o účetnicví apod.,ABC mzdové účetní pro r.2009,ABC podnikatele,atd.Doporučuji předplatit si časopis Poradce , vydává Poradce s.r.o.Č.těšín,zveřejňuje nové zák. s komentáři a příklady a vydává řadu dalších odbor.časopisů podle zaměření ÚaD (účetní a dan atd. Chce to pilně projít internet, kde jsou poradny a diskuze. Nikdo Vám to vše nemůže nalít do hlavy, jedině spolupracovat v tandému. Ale to stejně nemusíte narazit na všechny problémy. A dále chodit na školení. Zdravím Jan Nový
To je dost těžké, pro začátek se zkuste prokousat zákony na těchto stránkách, aspoň ty hlavní, jako je obchodní zákoník, zákoník práce, zákon o účetnictví, zákon o rezervách (tam je třeba odpis pohledávek). Ona se nabízí spousta různých školení, ale většinou je to ztráta času a pokud se tím zatím neživíte, vyhazování peněz.
Mzdové účetní si chválí Abecedu mzdové účetní, je ji vidět za výklady. Pokud se chcete účetnictvím živit, bylo by dobré napřed se nechat někde zaměstnat jako řadová účetní, ne samostatná (ve smyslu hlavní) a postupně to vše vstřebávat. Bez praxe bych si na to netroufla, asi by Vám ani nedali živnostenský list. Hodně štěstí.
Děkuji, jsem zaměstnaná, ale bez někoho nad sebou, pilně pročítám zdejší diskuzi a určitě jsem narazila na dost zajímavé věci. Nepovažuju se za účetní, ale pouhou účtařku.... A chtěla bych prostě být v tom co dělám dobrá...
A co myslíte na dálkové studium nějáké ekonomické školy třeba jen vyšší odborná, má to smysl?
Já mám stejný názor jako m. Ano, všechno má smysl, ale v účetnictví dle mého názoru není nad praxi. Nejlepší je mít nad sebou hlavní účetní a vydržet to alespoň jeden celý rok a snažit se pochytit co nejvíce zkušeností. Některé věci se prostě jinak nenaučíte.
S tou praxí souhlasím, je to nejlepší škola. Říkáte, že jste zaměstnaná, ale že si připadáte jako účtařka. Zřejmě pracujete někde, kde se nesetkáte se spoustou účetních případů. Pomohla by změna zaměstnání, kde by to účtování bylo více různorodé a členité. Tak se dá naučit nejvíc i v pozici řadové účetní.
Zdravím, já tedy účetní nejsem, ale snažila jsem se to dostudovávat po kurzech, které byly hrozně drahé. Navíc vláda vymýšlí čímdál více nesmyslů výmyslů. Nechávám si teď účtovat přes http://uctovklidu.cz/ a zároveň doporučuju. Je to lepší než se pořád trápit.
Re: shanim dobrou ucetni firmu
Dobrý den,
pokud byste měli ještě zájem, tak přijímám nové klienty - www.ucetnictvi-ryklova.cz
Mám víc jak 10 let zkušeností, začínala jsem se učit od daňového poradce, vypracovala jsem se i na hlavní účetní a byla i v klientském účetnictví. V případě zájmu se podívejte na stránky, kde najdete veškeré informace. Pokud jste i mimo Prahu nemusí to být žádná překážka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 5. 2009 12:32
Ctěla bych být dobrou účetní, zvládat všechno s tím spojené - mzdy, DPH a ostatní daně, atd... Na kurzu účetnictví to nebylo asi to pravé ořechové. Pořád je spousta věcí, které nevím, navíc v praxi je vše jiné než při běžné teorii. Můžete mi prosím poradit kde získat znalosti, zkušenosti... Jakou literaturu si pořídit, popř. na jaké studium se dát. Nemusím být zrovna daňovou poradkyní, ale chtěla bych jednou dělat doma na ŽL. Klidně bych začala od začátku, např. nástup zaměstnance do PP přihlásit tam a tam, napsat to a to... Běžné věci, jen nevím, kde prohloubit a zkvalitnit své
(ne)vědění :o)
Nad sebou nemám nikoho, kdo by mě zaučoval. Ani známého s letitou praxí...
Díky za tipy