Re: Práce při rodičovské dovolené
..nemůžete být u druhého zaměstnavatele na HPP,pokud vám neskončil první prac.poměr !!! váš druhý zaměstnavatel o tomto ví ?? a to ani nechtěl zápočtový list ?? dejte si to do pořádku,domluvte se s prvním zaměstnavatelem,jestli vám přistoupí na skončení pracovního poměru dohodou nebo budete muset dát výpověď,ale o tohle jste se měla postarat předtím,než jste nastoupila ...
Proč pak by nemohla mít souběžně dva pracovní poměry.Dnes se již nerozdělují prac. poměry na hlavní a vedlejší. Má prostě jeden PP u prvního zaměstnavatele, u kterého čerpá rodičovskou dovolenou a potom má druhého zaměstnavatele, kde nastoupila nyní.K prvnímu zaměstnavateli se bude muset po rodičovské dovolené vrátit a nebo dát výpověď tak, aby výpovědní doba zkončila před ukončemí rodičovské dovolené.To, že platí příspěvek na živ. pojištění, má takto zřejmě stanoveno vnitřní směrnicí.S dalším PP to nemá nic společného.
I já souhlasím s paní J, paní IB se velmi mýlí. Můžete mít třeba 4 pracovní poměry současně. Vy jste v jednom na rodičovské dovolené a v druhém pracujete, je to naprosto v pořádku. Pouze pokud byste podnikala ve stejném oboru jako Váš zaměstnavatel, musela byste si nejprve vyžádat jeho souhlas. Protože u prvního zaměstnavatele nemáte žádné zdanitelné příjmy, můžete podepsat daňové prohlášení u toho druhého a uplatňovat slevu tam. Pak včas budete muset začít řešit situaci, až se přiblíží doba konce Vaší rodičovské dovolené (což je nejpozději v den 3. narozenin dítěte).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 5. 2009 15:29
Prosím o radu.
Jsem na rod. dovolené. Již od 1.1.2009 jsem ale zaměstnaná na HPP u jiného zaměstnavatele. U svého původního jsem ale nedala výpověd. O svém novém zaměstnání jsem ho informovala e-mailem. Je to takto správně? Nebo musím dát u svého původní za-tele výpověď. Platí mi dosud příspěvěk na živ.pojištění.
Díky. MK