Re: nájem x vyúčtování energií
Ve smlouvě se sice na vodu a teplo zapomnělo, ale když jste to spotřebovali, tak by jste měli uhradit. V každém případě vám musí pronajímatel vyčíslit přesnou spotřebu na základě zapsaných odečtů apod. Každé bytové družstvo má přesné rozpočty na jednotlivé byty. Nechápu však, jaktože máte smlouvu, když nejste vedení jako podnájemníci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 5. 2009 20:13
Prosím Vás mohl by mi někdo poradit? Jedná se o pronájem bytu, kdy pronajímatel pronajal nájemci byt. Byt jsme obývali 3 měsíce jako nájemci a poté jsme od dubna 2008 byt odkoupili do osobního vlastnictví. Nyní se na mě pronajímatel obrátil s tím, že přišly nedoplatky za období od ledna do března a že je máme uhradit. Jedná se o vodu a teplo, kterou spravuje bytové družstvo. Jenže ve smlouvě je ošetřeno pouze vyúčtování za elektřinu a plynoměr, je tam napsáno: po vyúčtování elektřiny a plynu se pronajímatel + nájemce vyrovnají v rámci přeplatků nebo nedoplatků. Ale o vodě a teplu nic. Je mi jasné, že vodu a teplo jsme spotřebovali my, ale můžu se nějak někde něčím ošetřit. Navíc na bytovém družstvu jsme ani nebyli nahlášeni jako podnájemníci. Prosím mohl by mi někdo poradit?
Děkuju moc.